Plukbrood met pesto en mozzarella

Hadden we laatst al zo’n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:
Borrelbrood of plukbrood
Hebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.
De broden kun je zowel in de oven als op de bbq bereiden.
Tip voor als je nog gaat bbq-en deze dagen!.

Ingredienten

– afbakstokbrood
– pesto, zie onze verschillende recepten onder pesto’s dips en sauzen
– 1 bol buffel mozzarella

Bereidingswijze

Snijd het stokbrood om de 2 cm. in tot ongeveer 3/4, let op dat de onderkant heel blijft!
Verdeel de pesto in de snedes. Als je het brood voorzichtig buigt gaat het heel gemakkelijk.
Verdeel daarna de mozzarella ook tussen de snedes.

Leg het stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak het in de oven ca. 15 minuten op 200 graden.
Je kunt dit stokbrood ook heel goed op de bbq bereiden, wikkel het brood dan in de aluminiumfolie en leg het ca. 15 minuten op de zijkant van de bbq.
Zet snel op tafel zodat iedereen direct van dit lekkere warme brood kan plukken.

Het stokbrood kan natuurlijk ook heel goed gevuld met kruidenboter en kaas.

Ook lekker

Aardappelsalade met groene groenten

Aardappelsalade met groene groentenAltijd goed een frisse aardappelsalade. Ideaal bij een barbecue of picknick.Ook heel makkelijk voor grote groepen: ver(drie)dubbel de hoeveelheden en de hele familie kan meegenieten!Nu staan op de site al een Griekse, Scandinavische...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...

Champignon Spiesjes

Champignon Spiesjes Smakelijke spiesjes voor op de bbq. Een lekker en makkelijk bijgerechtje wat iedereen wel lust. We hebben de champignons gemarineerd in twee verschillende marinades. Beiden even lekker. En als het weer niet mee zit grill je ze net zo makkelijk...