Plukbrood met pesto en mozzarella

Hadden we laatst al zo’n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:
Borrelbrood of plukbrood
Hebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.
De broden kun je zowel in de oven als op de bbq bereiden.
Tip voor als je nog gaat bbq-en deze dagen!.

Ingredienten

– afbakstokbrood
– pesto, zie onze verschillende recepten onder pesto’s dips en sauzen
– 1 bol buffel mozzarella

Bereidingswijze

Snijd het stokbrood om de 2 cm. in tot ongeveer 3/4, let op dat de onderkant heel blijft!
Verdeel de pesto in de snedes. Als je het brood voorzichtig buigt gaat het heel gemakkelijk.
Verdeel daarna de mozzarella ook tussen de snedes.

Leg het stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak het in de oven ca. 15 minuten op 200 graden.
Je kunt dit stokbrood ook heel goed op de bbq bereiden, wikkel het brood dan in de aluminiumfolie en leg het ca. 15 minuten op de zijkant van de bbq.
Zet snel op tafel zodat iedereen direct van dit lekkere warme brood kan plukken.

Het stokbrood kan natuurlijk ook heel goed gevuld met kruidenboter en kaas.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboterWe hebben al eerder champignonspiesjes voor op de bbq geplaatst op de site.Maar deze met kruidenboter en bosui smaken weer heel anders.En als je voor bij de bbq toch al kruidenboter hebt gemaakt, ben je zo klaar met dit...