Plukbrood met pesto en mozzarella

Hadden we laatst al zo’n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:
Borrelbrood of plukbrood
Hebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.
De broden kun je zowel in de oven als op de bbq bereiden.
Tip voor als je nog gaat bbq-en deze dagen!.

Ingredienten

– afbakstokbrood
– pesto, zie onze verschillende recepten onder pesto’s dips en sauzen
– 1 bol buffel mozzarella

Bereidingswijze

Snijd het stokbrood om de 2 cm. in tot ongeveer 3/4, let op dat de onderkant heel blijft!
Verdeel de pesto in de snedes. Als je het brood voorzichtig buigt gaat het heel gemakkelijk.
Verdeel daarna de mozzarella ook tussen de snedes.

Leg het stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak het in de oven ca. 15 minuten op 200 graden.
Je kunt dit stokbrood ook heel goed op de bbq bereiden, wikkel het brood dan in de aluminiumfolie en leg het ca. 15 minuten op de zijkant van de bbq.
Zet snel op tafel zodat iedereen direct van dit lekkere warme brood kan plukken.

Het stokbrood kan natuurlijk ook heel goed gevuld met kruidenboter en kaas.

Ook lekker

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressing

Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehakt

Quesadilla met linzengehaktEen Mexicaanse tosti: twee wraps met daartussen pittig gekruide linzen en lekker veel kaas.Ze zijn snel gemaakt, zijn zowel warm als koud lekker en door de vulling van linzen erg voedzaam.Ideaal als lunch, ook om koud mee te nemen, als...

Romesco saus

Romesco saus

Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...