Stromboli of opgerold pizzabrood

We maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.
Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.
Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het hele brood gemengd is.
Met de vulling kun je net als met een pizza variëren wat je wilt, tomatensaus, tapenade, pesto, gegrilde groenten noem maar op.
Zowel warm als koud is de Stromboli erg lekker.

Ingredienten

Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout

Voor de vulling:
tomatentapenade
– zongedroogde tomaten, in repen
– verse basilicumblaadjes
– kappertjes
– olijven
– 200 gr geraspte kaas, verschillende soorten naar smaak
– 1 bol mozzarella
– zout en peper

Bereidingswijze

Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingrediënten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, en rol uit tot een rechthoek van ca. 40×40 cm.
Leg het deeg op bakpapier op de bakplaat.

Verdeel de tapenade over het deeg.
Verdeel hierover tomaatjes, kappertjes, olijven, basilicum, geraspte kaas, en de in stukjes verdeelde mozzarella. Strooi er indien gewenst nog wat zout en peper over.
Rol het deeg nu op, sluit de zijkanten goed op elkaar. (je wilt niet dat de vulling er uit loopt)

Bak ± 35 minuten, oven 180 graden.

Tip:
Je kunt ook kant en klaar pizzadeeg gebruiken

Ook lekker

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...