Stromboli of opgerold pizzabrood
We maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.
Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.
Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het hele brood gemengd is.
Met de vulling kun je net als met een pizza variëren wat je wilt, tomatensaus, tapenade, pesto, gegrilde groenten noem maar op.
Zowel warm als koud is de Stromboli erg lekker.
Ingredienten
Voor het brood:
– 620 gr bloem
– 360 ml lauw water
– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist
– 1 eetl suiker
– 1 eetl zout
Voor de vulling:
– tomatentapenade
– zongedroogde tomaten, in repen
– verse basilicumblaadjes
– kappertjes
– olijven
– 200 gr geraspte kaas, verschillende soorten naar smaak
– 1 bol mozzarella
– zout en peper
Bereidingswijze
Brooddeeg:
Kneed een deeg van de ingrediënten, kneed goed door tot een mooi elastisch deeg.
Laat ca. 30 minuten afgedekt rijzen tot deeg 2 x zo groot is geworden.
Kneed nogmaals goed door, en rol uit tot een rechthoek van ca. 40×40 cm.
Leg het deeg op bakpapier op de bakplaat.
Verdeel de tapenade over het deeg.
Verdeel hierover tomaatjes, kappertjes, olijven, basilicum, geraspte kaas, en de in stukjes verdeelde mozzarella. Strooi er indien gewenst nog wat zout en peper over.
Rol het deeg nu op, sluit de zijkanten goed op elkaar. (je wilt niet dat de vulling er uit loopt)
Bak ± 35 minuten, oven 180 graden.
Tip:
Je kunt ook kant en klaar pizzadeeg gebruiken
Ook lekker
Rabarber yoghurttaart
Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Slof met bessen
Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...
Pizza van naanbrood
Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...
Naanbrood
NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Gevulde broodjes met gehakt
Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...