Vegetarische saucijzenbroodjes

Zin in lekker hartige snack? Probeer deze pittig gekruide saucijzenbroodjes.
De vulling wordt gemaakt met vegetarisch rauw gehackt op smaak gebracht met Indonesiche kruiden en sambal.

Ingredienten

Voor 8 stuks
– 400 gr rauw gehackt van de Vegatarische Slager
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– ½ theel gember
– ½ theel laos
– ½ theel komijn
– ½ theel nootmuskaat
– 1 eetl sambal badjak (of meer als je van pittig houdt)
– 2 eetl ketjap
– 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– ½ geklutst ei

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheutje olie en fruit de ui en knoflook even aan op een niet te hoog vuur.
Voeg de gember, laos, komijn en nootmuskaat toe en bak even mee.
Voeg de sambal en ketjap toe en meng alles goed.
Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Kneed alle kruiden door de gehackt en laat de kruiden intrekken.
Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Verdeel het gekruide gehackt in 8 delen en kneed er rolletjes van.
Leg de rolletjes op een helft van de bladerdeegplakjes, vouw het bladerdeeg dubbel, smeer wat geklutst ei op de rand en druk de randen goed aan. (eventueel met een vork aandrukken)
Bestrijk de broodjes met rest van het geklutste ei.
Bak in ca. 25 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletter

Hartige vegetarische saucijzenletterAls je er helemaal klaar voor bent, alles ingepakt en rijmen klaar.En al lekker zenuwachtig wordt voor vanavond.Dan kun je deze lekker hartige saucijzenletter nog wel even maken. Met kant en klaar (vegan) bladerdeeg van tante Fanny...

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernoten

Appeltaart met pepernotenSinterklaas komt vandaag weer in het land, dat vieren we met een gezellige appeltaart.Pepernoten op de bodem en speculaaskruiden in plaats van kaneel zorgen voor een echte Sinterklaastaart.Ingredienten– 300 gr bloem– 100 gr basterdsuiker– 200...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...