Vegetarische saucijzenbroodjes

Zin in lekker hartige snack? Probeer deze pittig gekruide saucijzenbroodjes.
De vulling wordt gemaakt met vegetarisch rauw gehackt op smaak gebracht met Indonesiche kruiden en sambal.

Ingredienten

Voor 8 stuks
– 400 gr rauw gehackt van de Vegatarische Slager
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– ½ theel gember
– ½ theel laos
– ½ theel komijn
– ½ theel nootmuskaat
– 1 eetl sambal badjak (of meer als je van pittig houdt)
– 2 eetl ketjap
– 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– ½ geklutst ei

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheutje olie en fruit de ui en knoflook even aan op een niet te hoog vuur.
Voeg de gember, laos, komijn en nootmuskaat toe en bak even mee.
Voeg de sambal en ketjap toe en meng alles goed.
Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Kneed alle kruiden door de gehackt en laat de kruiden intrekken.
Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Verdeel het gekruide gehackt in 8 delen en kneed er rolletjes van.
Leg de rolletjes op een helft van de bladerdeegplakjes, vouw het bladerdeeg dubbel, smeer wat geklutst ei op de rand en druk de randen goed aan. (eventueel met een vork aandrukken)
Bestrijk de broodjes met rest van het geklutste ei.
Bak in ca. 25 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...