Vegetarische saucijzenbroodjes

Zin in lekker hartige snack? Probeer deze pittig gekruide saucijzenbroodjes.
De vulling wordt gemaakt met vegetarisch rauw gehackt op smaak gebracht met Indonesiche kruiden en sambal.

Ingredienten

Voor 8 stuks
– 400 gr rauw gehackt van de Vegatarische Slager
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– ½ theel gember
– ½ theel laos
– ½ theel komijn
– ½ theel nootmuskaat
– 1 eetl sambal badjak (of meer als je van pittig houdt)
– 2 eetl ketjap
– 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– ½ geklutst ei

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheutje olie en fruit de ui en knoflook even aan op een niet te hoog vuur.
Voeg de gember, laos, komijn en nootmuskaat toe en bak even mee.
Voeg de sambal en ketjap toe en meng alles goed.
Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Kneed alle kruiden door de gehackt en laat de kruiden intrekken.
Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Verdeel het gekruide gehackt in 8 delen en kneed er rolletjes van.
Leg de rolletjes op een helft van de bladerdeegplakjes, vouw het bladerdeeg dubbel, smeer wat geklutst ei op de rand en druk de randen goed aan. (eventueel met een vork aandrukken)
Bestrijk de broodjes met rest van het geklutste ei.
Bak in ca. 25 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...