Vegetarische saucijzenbroodjes

Zin in lekker hartige snack? Probeer deze pittig gekruide saucijzenbroodjes.
De vulling wordt gemaakt met vegetarisch rauw gehackt op smaak gebracht met Indonesiche kruiden en sambal.

Ingredienten

Voor 8 stuks
– 400 gr rauw gehackt van de Vegatarische Slager
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– ½ theel gember
– ½ theel laos
– ½ theel komijn
– ½ theel nootmuskaat
– 1 eetl sambal badjak (of meer als je van pittig houdt)
– 2 eetl ketjap
– 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– ½ geklutst ei

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheutje olie en fruit de ui en knoflook even aan op een niet te hoog vuur.
Voeg de gember, laos, komijn en nootmuskaat toe en bak even mee.
Voeg de sambal en ketjap toe en meng alles goed.
Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Kneed alle kruiden door de gehackt en laat de kruiden intrekken.
Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Verdeel het gekruide gehackt in 8 delen en kneed er rolletjes van.
Leg de rolletjes op een helft van de bladerdeegplakjes, vouw het bladerdeeg dubbel, smeer wat geklutst ei op de rand en druk de randen goed aan. (eventueel met een vork aandrukken)
Bestrijk de broodjes met rest van het geklutste ei.
Bak in ca. 25 minuten op 200 graden.

Ook lekker

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...