Clafoutis met rabarber

Wij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.
Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.
Nu lusten we ook graag clafoutis.
Dan is het een kleine stap om deze twee te combineren!
Het frisse van de rabarber met het custard-achtige van de clafoutis is een heel lekkere combinatie.

Ingredienten

– 250 ml slagroom
– 1 vanillestokje
– 4 eieren
– 100 gr basterdsuiker
– 250 gr ricotta
– 100 gr bloem
– snufje zout
– 400 gr rabarber
– extra suiker

Bereidingswijze

Verwarm de room met het vanillestokje ca. 5 minuten zachtjes op laag vuur.
Haal het vanillestokje uit de room, schraap het merg uit het stokje en roer dit door de room.
Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout luchtig.
Klop de ricotta en de room erdoor.
Klop tot slot de bloem erdoor.
Neem een dichte bakvorm of schaal en bekleed deze met bakpapier.(kreuk het bakpapier eerst tot een prop, dan vormt het zich makkelijker in je bakvorm)
Snijd de rabarberstelen in stukjes van ca. 2 cm, strooi er naar smaak suiker over.
Verdeel de rabarber in de vorm en giet het beslag erover.

Bak ca. 40 – 45 minuten op 175 graden.

De clafoutis is zowel lauwwarm als koud erg lekker.

Ook lekker

Slush van rode bessen

Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...