Clafoutis met rabarber

Wij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.
Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.
Nu lusten we ook graag clafoutis.
Dan is het een kleine stap om deze twee te combineren!
Het frisse van de rabarber met het custard-achtige van de clafoutis is een heel lekkere combinatie.

Ingredienten

– 250 ml slagroom
– 1 vanillestokje
– 4 eieren
– 100 gr basterdsuiker
– 250 gr ricotta
– 100 gr bloem
– snufje zout
– 400 gr rabarber
– extra suiker

Bereidingswijze

Verwarm de room met het vanillestokje ca. 5 minuten zachtjes op laag vuur.
Haal het vanillestokje uit de room, schraap het merg uit het stokje en roer dit door de room.
Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout luchtig.
Klop de ricotta en de room erdoor.
Klop tot slot de bloem erdoor.
Neem een dichte bakvorm of schaal en bekleed deze met bakpapier.(kreuk het bakpapier eerst tot een prop, dan vormt het zich makkelijker in je bakvorm)
Snijd de rabarberstelen in stukjes van ca. 2 cm, strooi er naar smaak suiker over.
Verdeel de rabarber in de vorm en giet het beslag erover.

Bak ca. 40 – 45 minuten op 175 graden.

De clafoutis is zowel lauwwarm als koud erg lekker.

Ook lekker

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Mangosmoothie

Mangosmoothie

MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...

Appelstrudel of Appelcarre

Appelstrudel of Appelcarre

Appelstrudel of AppelcarreHet lijkt wel een apfelstrudel, maar dat is het dus niet.Want apfelstrudel wordt gemaakt van een speciaal elastisch deegje.En een appelcarre wordt gemaakt van bladerdeeg.Soms moet je niet te moeilijk doen, dan koop je kant en klaar...