Clafoutis met rabarber

Wij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.
Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.
Nu lusten we ook graag clafoutis.
Dan is het een kleine stap om deze twee te combineren!
Het frisse van de rabarber met het custard-achtige van de clafoutis is een heel lekkere combinatie.

Ingredienten

– 250 ml slagroom
– 1 vanillestokje
– 4 eieren
– 100 gr basterdsuiker
– 250 gr ricotta
– 100 gr bloem
– snufje zout
– 400 gr rabarber
– extra suiker

Bereidingswijze

Verwarm de room met het vanillestokje ca. 5 minuten zachtjes op laag vuur.
Haal het vanillestokje uit de room, schraap het merg uit het stokje en roer dit door de room.
Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout luchtig.
Klop de ricotta en de room erdoor.
Klop tot slot de bloem erdoor.
Neem een dichte bakvorm of schaal en bekleed deze met bakpapier.(kreuk het bakpapier eerst tot een prop, dan vormt het zich makkelijker in je bakvorm)
Snijd de rabarberstelen in stukjes van ca. 2 cm, strooi er naar smaak suiker over.
Verdeel de rabarber in de vorm en giet het beslag erover.

Bak ca. 40 – 45 minuten op 175 graden.

De clafoutis is zowel lauwwarm als koud erg lekker.

Ook lekker

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Crème brûlée

Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...