Clafoutis met rabarber

Wij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.
Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.
Nu lusten we ook graag clafoutis.
Dan is het een kleine stap om deze twee te combineren!
Het frisse van de rabarber met het custard-achtige van de clafoutis is een heel lekkere combinatie.

Ingredienten

– 250 ml slagroom
– 1 vanillestokje
– 4 eieren
– 100 gr basterdsuiker
– 250 gr ricotta
– 100 gr bloem
– snufje zout
– 400 gr rabarber
– extra suiker

Bereidingswijze

Verwarm de room met het vanillestokje ca. 5 minuten zachtjes op laag vuur.
Haal het vanillestokje uit de room, schraap het merg uit het stokje en roer dit door de room.
Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout luchtig.
Klop de ricotta en de room erdoor.
Klop tot slot de bloem erdoor.
Neem een dichte bakvorm of schaal en bekleed deze met bakpapier.(kreuk het bakpapier eerst tot een prop, dan vormt het zich makkelijker in je bakvorm)
Snijd de rabarberstelen in stukjes van ca. 2 cm, strooi er naar smaak suiker over.
Verdeel de rabarber in de vorm en giet het beslag erover.

Bak ca. 40 – 45 minuten op 175 graden.

De clafoutis is zowel lauwwarm als koud erg lekker.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...