Paddenstoelenpate

Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.
Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.
Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.
Hoef je alleen nog maar vlak voor het opdienen de bordjes mooi op te maken.

Ingredienten

– 200 gr paddenstoelen (kastanjechampignons, shiitakes bijvoorbeeld)
– 1 sjalot
– 2 teen knoflook
– 1 eetl tijmblaadjes
– 100 gr roomkaas
– citroensap, naar smaak
– scheutje olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze kleiner.
Snipper de sjalot en de knoflook.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op een niet te hoog vuur aan.
Voeg de paddenstoelen en toe en bak ze ca 5 minuten zachtjes mee, tot ze iets zachter worden.
Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Maal de afgekoelde paddenstoelen met de roomkaas en tijmblaadjes in een keukenmachine tot een smeuig geheel.
Breng tot slot op smaak met een beetje citroensap.

Je kunt deze mousse of pate heel goed met een spuitzak in mooie toefjes spuiten.
Garneer de bordjes naar eigen smaak, maar een geroosterd broodje in de vorm van een ster en een paar granaatappelpitjes maken het wel feestelijk.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...