Gazpacho

De bekende Spaanse koude soep.
Gemaakt van o.a. tomaten, komkommer, paprika en ui. Dus boordevol verse groenten, lekker en gezond!
Je serveert het ijskoud, hoe warmer de dag hoe verfrissender dit heerlijke soepje smaakt.
Heerlijk als lunch, of als voorafje.

Ingredienten

– 3 tenen knoflook
– 2 sjalotten
– 1 paprika
– 1,5 dl olijfolie
– 1 komkommer
– 500 gr tomaten
– 3 eetl wijnazijn
– zout
– citroensap
– tabasco

Bereidingswijze

Snijd de sjalotten en paprika (zonder zaden) in grove stukken, snijd de knoflook in plakjes, schil de komkommer en snijd in grove stukken en ontvel de tomaten.
Doe de ui, paprika, knoflook en olijfolie in een blender of keukenmachine en pureer gedurende 30 seconden.
Voeg de komkommer, tomaten en wijnazijn toe en pureer alles nog 1 minuut.
Breng op smaak met zout, citroensap en tabasco (paar druppels doen al wonderen).
Je kunt de soep eventueel zeven, maar dat hoeft beslist niet.
Zet de soep een poos in de koelkast en laat goed koud worden.
Strooi er vlak voor het serveren nog wat verse peper over.

 

Ook lekker

Knoflookchampignons

KnoflookchampignonsEen makkelijk tapasgerechtje. Weinig werk, groots resultaat. Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen. Ingredienten- 250 gr champignons - 4 tenen knoflook - olijfolie - zout/peper - 4 eetl peterselie, fijngehakt...

Plat brood met ui en geroosterde paprika

Platbrood met ui en geroosterde paprika Een smakelijk brood uit de Spaanse keuken. Geen pizza, geen focaccia, geen flamkuchen. Wel een heel lekker plat brood, waarbij je met het beleg kan varieren wat je wilt. Deze versie hebben we alleen ui en paprika’s gebruikt. Een...

Puree de habas

Puree de habas Tuinbonenpuree uit Spanje. Tuinbonen, geroosterde knoflook, rozemarijn en olie zijn de ingrediënten voor dit heerlijke smeerseltje voor op een warm broodje. Naast aioli en een olijventapenade mag deze frisgroene puree de habas niet ontbreken bij je...