Gazpacho

De bekende Spaanse koude soep.
Gemaakt van o.a. tomaten, komkommer, paprika en ui. Dus boordevol verse groenten, lekker en gezond!
Je serveert het ijskoud, hoe warmer de dag hoe verfrissender dit heerlijke soepje smaakt.
Heerlijk als lunch, of als voorafje.

Ingredienten

– 3 tenen knoflook
– 2 sjalotten
– 1 paprika
– 1,5 dl olijfolie
– 1 komkommer
– 500 gr tomaten
– 3 eetl wijnazijn
– zout
– citroensap
– tabasco

Bereidingswijze

Snijd de sjalotten en paprika (zonder zaden) in grove stukken, snijd de knoflook in plakjes, schil de komkommer en snijd in grove stukken en ontvel de tomaten.
Doe de ui, paprika, knoflook en olijfolie in een blender of keukenmachine en pureer gedurende 30 seconden.
Voeg de komkommer, tomaten en wijnazijn toe en pureer alles nog 1 minuut.
Breng op smaak met zout, citroensap en tabasco (paar druppels doen al wonderen).
Je kunt de soep eventueel zeven, maar dat hoeft beslist niet.
Zet de soep een poos in de koelkast en laat goed koud worden.
Strooi er vlak voor het serveren nog wat verse peper over.

 

Ook lekker

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...