Tomatenspiesje, antipasti

Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws.
Maar een tip om weer eens te maken.
Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met een spiesje houdt je bovendien schone vingers!
Wij maakten deze vrolijke spiesjes als hapje voor een barbecue.
Omdat we de laatste superlekkere, zomerzoete tomaatjes geplukt hadden, was de keus snel gemaakt.
In de winkels is op dit moment ook een ruime keus is aan rijpe, lekkere en bovendien goedkope tomaatjes, ik zou zeggen: prikken maar.

Ingredienten

– leuke prikkers
– tomaatjes
– kleine mozzarella bolletjes
– verse basilicum
– Italiaanse kruiden vers of gedroogd
– olijfolie
– lekkere olijven
– blikje artisjokkenharten

Bereidingswijze

De mozzarella marineer ik altijd even in Italiaanse kruiden gemengd met een beetje olijfolie omdat ik dat lekkerder vindt.
De mozzarella prik je afwisselend met tomaatjes en basilicumblaadjes, zie foto.
Laat de artisjokkenharten uitlekken en halveer ze, prik ze afwisselend met tomaatjes en olijven aan een prikker.
Verder doe je maar wat je leuk vindt, met bovenstaande ingredienten is het altijd goed.

Ook lekker

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...