Tomatenspiesje, antipasti

Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws.
Maar een tip om weer eens te maken.
Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met een spiesje houdt je bovendien schone vingers!
Wij maakten deze vrolijke spiesjes als hapje voor een barbecue.
Omdat we de laatste superlekkere, zomerzoete tomaatjes geplukt hadden, was de keus snel gemaakt.
In de winkels is op dit moment ook een ruime keus is aan rijpe, lekkere en bovendien goedkope tomaatjes, ik zou zeggen: prikken maar.

Ingredienten

– leuke prikkers
– tomaatjes
– kleine mozzarella bolletjes
– verse basilicum
– Italiaanse kruiden vers of gedroogd
– olijfolie
– lekkere olijven
– blikje artisjokkenharten

Bereidingswijze

De mozzarella marineer ik altijd even in Italiaanse kruiden gemengd met een beetje olijfolie omdat ik dat lekkerder vindt.
De mozzarella prik je afwisselend met tomaatjes en basilicumblaadjes, zie foto.
Laat de artisjokkenharten uitlekken en halveer ze, prik ze afwisselend met tomaatjes en olijven aan een prikker.
Verder doe je maar wat je leuk vindt, met bovenstaande ingredienten is het altijd goed.

Ook lekker

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...