Gevulde champignons met pesto

Heerlijk gevulde champignons uit de oven, leuk als borrelhapje of bij een buffet.
En als voorafje, bijvoorbeeld 3 champignons op een bedje van rucola, een ideaal gerechtje: ziet er leuk uit, is snel klaar en goed van tevoren te bereiden.
Er zijn veel vullingen te bedenken maar met pesto, kaas en pijnboompitjes: heerlijk!

Ingredienten

Voor 12 niet te kleine kastanjechampignons
– 2 flinke eetl pesto (zie recept pesto)
– 4 eetl geraspte kaas
– 1 sjalotje
– zout/peper
– 3 eetl geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Veeg de champignons schoon, haal de steeltjes eruit.
Snipper het sjalotje en de steeltjes en smoor ze ± 2 minuut in een eetl olie.
Vermeng met de pesto, geraspte kaas en geroosterde pijnboompitjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de champignons met het mengsel, mag gerust een bergje op.
10 minuut in oven op 200 graden.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Knoflookchampignons

KnoflookchampignonsEen makkelijk tapasgerechtje. Weinig werk, groots resultaat. Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen. Ingredienten- 250 gr champignons - 4 tenen knoflook - olijfolie - zout/peper - 4 eetl peterselie, fijngehakt...