Gevulde champignons met pesto

Heerlijk gevulde champignons uit de oven, leuk als borrelhapje of bij een buffet.
En als voorafje, bijvoorbeeld 3 champignons op een bedje van rucola, een ideaal gerechtje: ziet er leuk uit, is snel klaar en goed van tevoren te bereiden.
Er zijn veel vullingen te bedenken maar met pesto, kaas en pijnboompitjes: heerlijk!

Ingredienten

Voor 12 niet te kleine kastanjechampignons
– 2 flinke eetl pesto (zie recept pesto)
– 4 eetl geraspte kaas
– 1 sjalotje
– zout/peper
– 3 eetl geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Veeg de champignons schoon, haal de steeltjes eruit.
Snipper het sjalotje en de steeltjes en smoor ze ± 2 minuut in een eetl olie.
Vermeng met de pesto, geraspte kaas en geroosterde pijnboompitjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de champignons met het mengsel, mag gerust een bergje op.
10 minuut in oven op 200 graden.

Ook lekker

Knoflookchampignons

KnoflookchampignonsEen makkelijk tapasgerechtje. Weinig werk, groots resultaat. Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen. Ingredienten- 250 gr champignons - 4 tenen knoflook - olijfolie - zout/peper - 4 eetl peterselie, fijngehakt...

Plat brood met ui en geroosterde paprika

Platbrood met ui en geroosterde paprika Een smakelijk brood uit de Spaanse keuken. Geen pizza, geen focaccia, geen flamkuchen. Wel een heel lekker plat brood, waarbij je met het beleg kan varieren wat je wilt. Deze versie hebben we alleen ui en paprika’s gebruikt. Een...

Puree de habas

Puree de habas Tuinbonenpuree uit Spanje. Tuinbonen, geroosterde knoflook, rozemarijn en olie zijn de ingrediënten voor dit heerlijke smeerseltje voor op een warm broodje. Naast aioli en een olijventapenade mag deze frisgroene puree de habas niet ontbreken bij je...