Vegan pannacotta van kokosmelk

Deze pannacotta is net zo zacht en romig als andere pannacotta, maar heeft een heerlijk vleugje kokos. Helemaal plantaardig bovendien.
Het lekkerst is om deze kokospannacotta te combineren met een frisse combinatie, bijvoorbeeld bessen, sinaasappelsaus of passievrucht.

Ingredienten

Voor 4 glazen
– 400 ml kokosmelk (fairtraide)
– 2 a 3 eetl agave- of ahornsiroop
– 1 vanillestokje
– 2 gr agar agar poeder (1 theelepel)

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
Breng de kokosmelk met de agavesiroop, het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook, roer rustig door en laat ca. 5 minuten heel zacht doorkoken.
Voeg de agar agar toe, roer goed met een garde en laat nog 1 minuut doorkoken.
Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Giet de panna cotta in glazen of leuke potjes of zo.
Laat ze gedurende een paar uur in de koelkast opstijven.

Voeg voor het serveren een lekker fris fruitlaagje toe.
Wij gebruikte bessencompote zoals je op de foto ziet.

Ook lekker

Appelcompote met cranberries

Appelcompote met cranberries

Appelcompote met cranberriesFeestelijke compote voor de Kerstdagen.Bij het Kerstdiner is het altijd erg lekker om koude bijgerechten op tafel te hebben.Stoofpeertjes en cranberry compote mogen eigenlijk niet ontbreken.En deze appelcompote met cranberries komt nu ook...

Appelkruimeltaartje

Appelkruimeltaartje

AppelkruimeltaartjeJa, weer een appeltaartje!Is en blijft toch altijd lekker, een taartje met frisse appel.Lekker bij de koffie, lekker bij de thee, lekker als dessert.Deze heeft een verrassend hartige bodem, amandellaagje en kruimels bovenop.Met dank aan Mw. Y. van...

Druivengelei

Druivengelei

DruivengeleiZoals ik vorig jaar al schreef: als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij.En dan ga je ook kokkerellen met druiven, zoals een Herfstsalade met venkel, appel...