Tomatenrisotto

Een echte zomerse risotto.
We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept.
Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak hem nu deze zomerse tomatenrisotto.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 300 gr. risottorijst
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 250 gr. kleine tomaatjes, gehalveerd
– ca. 10 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
– 100 ml witte wijn
– ca. 1 liter groentebouillon
– 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
– vers gemalen peper
– handje basilicumblaadjes
– olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Verhit 3 eetl olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook.
Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg nu de wijn toe, verwarm zachtjes onder goed roeren tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer regelmatig tot het vocht is opgenomen. Voeg dan weer ca. 100 ml bouillon toe en roer regelmatig. Herhaal dit iedere keer als het vocht bijna helemaal is opgenomen.
Na ca. 20 minuten is de rijst bijna gaar en je bouillon waarschijnlijk op.
Voeg nu de tomaatjes en de reepjes zongedroogde tomaatjes toe aan je risotto. Laat de tomaatjes warm worden.
Roer tot slot 75 gr. geraspte Parmezaan door je risotto.
Breng de risotto op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
Strooi op het bord nog wat Parmezaan en basilicumblaadjes over de zomerse tomatenrisotto.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...