Tomatenrisotto

Een echte zomerse risotto.
We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept.
Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak hem nu deze zomerse tomatenrisotto.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 300 gr. risottorijst
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 250 gr. kleine tomaatjes, gehalveerd
– ca. 10 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
– 100 ml witte wijn
– ca. 1 liter groentebouillon
– 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
– vers gemalen peper
– handje basilicumblaadjes
– olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Verhit 3 eetl olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook.
Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg nu de wijn toe, verwarm zachtjes onder goed roeren tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer regelmatig tot het vocht is opgenomen. Voeg dan weer ca. 100 ml bouillon toe en roer regelmatig. Herhaal dit iedere keer als het vocht bijna helemaal is opgenomen.
Na ca. 20 minuten is de rijst bijna gaar en je bouillon waarschijnlijk op.
Voeg nu de tomaatjes en de reepjes zongedroogde tomaatjes toe aan je risotto. Laat de tomaatjes warm worden.
Roer tot slot 75 gr. geraspte Parmezaan door je risotto.
Breng de risotto op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
Strooi op het bord nog wat Parmezaan en basilicumblaadjes over de zomerse tomatenrisotto.

Ook lekker

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...