Tomatenrisotto

Een echte zomerse risotto.
We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept.
Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak hem nu deze zomerse tomatenrisotto.

Ingredienten

– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 300 gr. risottorijst
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 250 gr. kleine tomaatjes, gehalveerd
– ca. 10 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
– 100 ml witte wijn
– ca. 1 liter groentebouillon
– 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
– vers gemalen peper
– handje basilicumblaadjes
– olijfolie

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Verhit 3 eetl olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook.
Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg nu de wijn toe, verwarm zachtjes onder goed roeren tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer regelmatig tot het vocht is opgenomen. Voeg dan weer ca. 100 ml bouillon toe en roer regelmatig. Herhaal dit iedere keer als het vocht bijna helemaal is opgenomen.
Na ca. 20 minuten is de rijst bijna gaar en je bouillon waarschijnlijk op.
Voeg nu de tomaatjes en de reepjes zongedroogde tomaatjes toe aan je risotto. Laat de tomaatjes warm worden.
Roer tot slot 75 gr. geraspte Parmezaan door je risotto.
Breng de risotto op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
Strooi op het bord nog wat Parmezaan en basilicumblaadjes over de zomerse tomatenrisotto.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...