Vegetarische goulash met bloemkool

Weer eens een andere manier om Hollandse bloemkool te bereiden.
Een zomerse goulash, makkelijk en snel klaar.
Een eenpansgerecht dus ideaal als makkelijke maaltijd of op vakantie.
Je maakt het net zo pittig als je zelf wilt.
En als je geen crème fraîche toevoegt is het zelfs vegan.

Ingredienten

– 2 eetl olijfolie
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– 2 rode paprika’s
– 1 kleine bloemkool, ca 250 gram
– 200 gr champignons
– 3 grote tomaten
– klein blikje tomatenpuree
– veel pittige paprikapoeder
– chilipoeder naar smaak
– 2 eetl bloem
– 150 ml water
– 1 groentebouillon tablet
– crème fraîche

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de bloemkool in roosjes.
Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes of kleinere in vieren. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika en bloemkool toe, roerbak even mee. Voeg nu de champignons, de tomatenblokjes, paprikapoeder en chilipoeder toe, roer alles even goed door. Strooi nu de bloem erover, roer door de groenten en laat even een minuut garen.
Voeg de tomatenpuree en het water toe, roer door zodat je een gebonden saus hebt.Verkruimel de bouillontablet en roer door de saus. Laat alles op een zacht vuurtje ca. 15 minuten pruttelen.

Lekker zowel met (meergranen)rijst als met brood.
Serveer met een flinke schep crème fraîche op de goulash op je bord. Of niet indien je vegan wilt.

Ook lekker

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...

Gebakken kaas

Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...