Rijstsalade met gegrilde paprika’s
Lekker als lunch, als maaltijd met een wat brood erbij en natuurlijk altijd lekker als bijgerecht.
Deze rijstsalade is heel geschikt bij een bbq of een picknick. Vooral op warme dagen smaakt deze salade heel fris.
En het leukste van deze salade: geen dressing nodig, alleen een beetje vers citroensap!
Ingredienten
– 1 bouillontablet (kruiden)
– 6 bosuitjes
– 2 stengels bleekselderij
– 2 rode paprika’s
– vers gemalen peper
– sap van ½ citroen
Bereidingswijze
Terwijl de paprika’s roosteren, kook je de rijst met het bouillontabletje (in plaats van zout)
Kook de rijst volgens de verpakking, en laat afkoelen.
Snijd de bosui in ringetjes en de bleekselderij in reepjes.
Meng de rijst met de groenten in een kom, breng op smaak met verse peper en citroensap.
Maak deze salade ruim van te voren en laat goed koud worden in de koelkast.
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Mexicaanse Tacosoep
Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Salade van watermeloen, aardbei en tomaat
Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...
Andijvie uit de wok
Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...
Huevos a la Flamenco
Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...
Salade van watermeloen, komkommer en feta
Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...