Bloemkoolsoep

De winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.
Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.
Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.

Ingredienten

-– 2 eetl boter
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 750 gr Hollandse bloemkool
– 2 aardappelen
– 700 ml bouillon
– 300 ml melk
– 125 ml kookroom
– 150 gr roomkaas met kruiden
Garnituur:
– 2 eetl bloemkool in heel kleine roosjes
– 2 eetl kappertjes
– 2 eetl peterselie, fijngeknipt

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de bloemkool in roosjes.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Verhit de boter in een soeppan.
Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten, voeg de bloemkool en aardappel toe en fruit ook 2 minuten.
Voeg melk en de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg nu de kookroom en de roomkaas toe, zet de soep weer op het vuur en laat al roerende de kaas smelten.
Proef de soep en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Terwijl de soep toch 20 minuten zacht moet koken, maak je de garnituur.
Verwarm 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak de kleine bloemkoolroosjes knapperig en bruin, voeg de kappertjes en peterselie toe en bak 2 minuutjes mee.
Garneer de soep in de kom met dit lekkere mengseltje.

Wij voegen roomkaas met kruiden toe voor iets extra smaak, maar zonder is de soep ook lekker.

Ook lekker

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...