Bloemkoolsoep

De winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.
Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.
Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.

Ingredienten

-– 2 eetl boter
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 750 gr Hollandse bloemkool
– 2 aardappelen
– 700 ml bouillon
– 300 ml melk
– 125 ml kookroom
– 150 gr roomkaas met kruiden
Garnituur:
– 2 eetl bloemkool in heel kleine roosjes
– 2 eetl kappertjes
– 2 eetl peterselie, fijngeknipt

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de bloemkool in roosjes.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Verhit de boter in een soeppan.
Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten, voeg de bloemkool en aardappel toe en fruit ook 2 minuten.
Voeg melk en de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg nu de kookroom en de roomkaas toe, zet de soep weer op het vuur en laat al roerende de kaas smelten.
Proef de soep en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Terwijl de soep toch 20 minuten zacht moet koken, maak je de garnituur.
Verwarm 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak de kleine bloemkoolroosjes knapperig en bruin, voeg de kappertjes en peterselie toe en bak 2 minuutjes mee.
Garneer de soep in de kom met dit lekkere mengseltje.

Wij voegen roomkaas met kruiden toe voor iets extra smaak, maar zonder is de soep ook lekker.

Ook lekker

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...