Geroosterde Rabarber

Je kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.
Maar je kunt rabarber ook roosteren.
Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.
Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk zacht.

Ingredienten

– 600 gr rabarber
– rasp van 1/2 sinaasappel
– sap van 1 sinaasappel
– 75 ml maple siroop of vloeibare honing
– eventueel kaneel of kardemom, hoeft niet

Bereidingswijze

Was de rabarber en snijd in stukken van 3 – 5 cm.
Meng de rabarber met de rasp, sap en de maple siroop in een ovenschaal.
Je kunt als je wilt ook wat kaneel of kardemom toevoegen.
Rooster de rabarber in de oven 30 minuten op 200 graden.
Je rabarber is nu in mooie stukjes gebleven en toch heerlijk zacht.

Erg lekker met hangop (uitgelekte yoghurt) of Griekse yoghurt.

Rabarber over? In een weckpotje in de koelkast blijft het nog een paar dagen goed.

Ook lekker

Zomerse smoothies met yoghurt

Zomerse smoothies met yoghurtEr is op dit moment zoveel lekker fruit te verkrijgen.En al die mooie kleurtjes roze, rood, paars.Dat nodigt uit om mee aan de gang te gaan.We maken simpele smoothies met yoghurt, sinaasappelsap en fruit, we gebruiken per 2 glazen een...

Slush van rode bessen

Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...