Geroosterde Rabarber

Je kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.
Maar je kunt rabarber ook roosteren.
Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.
Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk zacht.

Ingredienten

– 600 gr rabarber
– rasp van 1/2 sinaasappel
– sap van 1 sinaasappel
– 75 ml maple siroop of vloeibare honing
– eventueel kaneel of kardemom, hoeft niet

Bereidingswijze

Was de rabarber en snijd in stukken van 3 – 5 cm.
Meng de rabarber met de rasp, sap en de maple siroop in een ovenschaal.
Je kunt als je wilt ook wat kaneel of kardemom toevoegen.
Rooster de rabarber in de oven 30 minuten op 200 graden.
Je rabarber is nu in mooie stukjes gebleven en toch heerlijk zacht.

Erg lekker met hangop (uitgelekte yoghurt) of Griekse yoghurt.

Rabarber over? In een weckpotje in de koelkast blijft het nog een paar dagen goed.

Ook lekker

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

SlagroomtruffelsZoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!Zelf slagroomtruffels maken is echt niet...

Mousse met bietjes

Mousse met bietjes

Mousse met bietjesEen dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel...

Groene smoothies met peer

Groene smoothies met peer

Groene smoothie met peerEen makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.Wat wil je nog meer?Omdat er nu volop heerlijke...