Geroosterde Rabarber

Je kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.
Maar je kunt rabarber ook roosteren.
Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.
Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk zacht.

Ingredienten

– 600 gr rabarber
– rasp van 1/2 sinaasappel
– sap van 1 sinaasappel
– 75 ml maple siroop of vloeibare honing
– eventueel kaneel of kardemom, hoeft niet

Bereidingswijze

Was de rabarber en snijd in stukken van 3 – 5 cm.
Meng de rabarber met de rasp, sap en de maple siroop in een ovenschaal.
Je kunt als je wilt ook wat kaneel of kardemom toevoegen.
Rooster de rabarber in de oven 30 minuten op 200 graden.
Je rabarber is nu in mooie stukjes gebleven en toch heerlijk zacht.

Erg lekker met hangop (uitgelekte yoghurt) of Griekse yoghurt.

Rabarber over? In een weckpotje in de koelkast blijft het nog een paar dagen goed.

Ook lekker

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...