Geroosterde Rabarber

Je kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.
Maar je kunt rabarber ook roosteren.
Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.
Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk zacht.

Ingredienten

– 600 gr rabarber
– rasp van 1/2 sinaasappel
– sap van 1 sinaasappel
– 75 ml maple siroop of vloeibare honing
– eventueel kaneel of kardemom, hoeft niet

Bereidingswijze

Was de rabarber en snijd in stukken van 3 – 5 cm.
Meng de rabarber met de rasp, sap en de maple siroop in een ovenschaal.
Je kunt als je wilt ook wat kaneel of kardemom toevoegen.
Rooster de rabarber in de oven 30 minuten op 200 graden.
Je rabarber is nu in mooie stukjes gebleven en toch heerlijk zacht.

Erg lekker met hangop (uitgelekte yoghurt) of Griekse yoghurt.

Rabarber over? In een weckpotje in de koelkast blijft het nog een paar dagen goed.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...