Geroosterde Rabarber

Je kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.
Maar je kunt rabarber ook roosteren.
Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.
Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk zacht.

Ingredienten

– 600 gr rabarber
– rasp van 1/2 sinaasappel
– sap van 1 sinaasappel
– 75 ml maple siroop of vloeibare honing
– eventueel kaneel of kardemom, hoeft niet

Bereidingswijze

Was de rabarber en snijd in stukken van 3 – 5 cm.
Meng de rabarber met de rasp, sap en de maple siroop in een ovenschaal.
Je kunt als je wilt ook wat kaneel of kardemom toevoegen.
Rooster de rabarber in de oven 30 minuten op 200 graden.
Je rabarber is nu in mooie stukjes gebleven en toch heerlijk zacht.

Erg lekker met hangop (uitgelekte yoghurt) of Griekse yoghurt.

Rabarber over? In een weckpotje in de koelkast blijft het nog een paar dagen goed.

Ook lekker

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Mangosmoothie

Mangosmoothie

MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...

Appelstrudel of Appelcarre

Appelstrudel of Appelcarre

Appelstrudel of AppelcarreHet lijkt wel een apfelstrudel, maar dat is het dus niet.Want apfelstrudel wordt gemaakt van een speciaal elastisch deegje.En een appelcarre wordt gemaakt van bladerdeeg.Soms moet je niet te moeilijk doen, dan koop je kant en klaar...