Klassieke aardappelsalade

Een echte klassieker, deze aardappelsalade die iedereen lust. Doet het altijd goed bij een buurt- of familiebarbeque. Lekker fris door augurk en appel, en mooi groen door vele kruiden. Je kunt een deel van de mayonaise vervangen door magere yoghurt, griekse yoghurt of zure room. Allemaal even lekker.

Ingredienten

– 1 kg nieuwe, vastkokende aardappelen – paar zoetzure augurken – 1 frisse appel – 2 hardgekookte eieren – flinke bos bieslook – 3 bosuitjes – flinke bos peterselie – 1 eetl kappertjes – zout/ peper – maggi – 1 theel bouillonpoeder – ca 200 ml mayonaise/ yoghurt/ zure room

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen niet te gaar en laat afkoelen. Snijd de augurken en appel in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de afgekoelde aardappelen in plakjes, meng de augurk, appel, bosui, kappertjes en kruiden er door. Breng op smaak met zout, peper, maggi, bouillonpoeder en meng de mayonaise/yoghurt erdoor. Je kunt ook wat augurken- of kappertjesvocht toevoegen. Meng de grof gesneden eieren er pas op het laatste moment door. Laat de salade in de koelkast lekker koud worden. Soms moet je voor het opdienen nog wat mayonaise of yoghurt toevoegen, de salade mag best lekkker smeuig zijn

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...