Klassieke aardappelsalade

Een echte klassieker, deze aardappelsalade die iedereen lust.
Doet het altijd goed bij een buurt- of familiebarbeque.
Lekker fris door augurk en appel, en mooi groen door vele kruiden.
Je kunt een deel van de mayonaise vervangen door magere yoghurt, griekse yoghurt of zure room. Allemaal even lekker.

Ingredienten

– 1 kg nieuwe, vastkokende aardappelen
– paar zoetzure augurken
– 1 frisse appel
– 2 hardgekookte eieren
– flinke bos bieslook
– 3 bosuitjes
– flinke bos peterselie
– 1 eetl kappertjes
– zout/ peper
– maggi
– 1 theel bouillonpoeder
– ca 200 ml mayonaise/ yoghurt/ zure room

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen niet te gaar en laat afkoelen.
Snijd de augurken en appel in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de bieslook en peterselie fijn.
Snijd de afgekoelde aardappelen in plakjes, meng de augurk, appel, bosui, kappertjes en kruiden er door.
Breng op smaak met zout, peper, maggi, bouillonpoeder en meng de mayonaise/yoghurt erdoor.
Je kunt ook wat augurken- of kappertjesvocht toevoegen.
Meng de grof gesneden eieren er pas op het laatste moment door.
Laat de salade in de koelkast lekker koud worden.
Soms moet je voor het opdienen nog wat mayonaise of yoghurt toevoegen, de salade mag best lekkker smeuig zijn

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...