Huevos a la Flamenco

Flamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.
Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.
Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht met eieren.
Wel iets steviger door de aardappelen die erin gebruikt worden.
Daarom goed vullend als lunch of makkelijke maaltijd.

Ingredienten

– olijfolie
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 2 paprika’s
– 2 grote aardappelen
– 100 gr sperziebonen
– 8 grote tomaten
– 70 gr velderwtjes (diepvries)
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel paprikapoeder
– 1 eetl tomatenpuree
– 1 maggiblokje (omdat we geen chorizo gebruiken)
– zout, peper naar smaak
– 4 eieren

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ca. 10 minuten, niet helemaal gaar. Laat afkoelen en snijd in grove stukken.
Kook de sperziebonen ook even ca. 5 minuten. Laat ook afkoelen.
Snijd de uien in halve ringen, snipper de knoflook.
Snijd de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de aardappelen tot ze mooi bruin zien.
Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg nu paprika toe en bak ca. 5 minuten tot paprika wat zachter wordt.
Doe nu de tomaten, tomatenpuree, gewoon en gerookt paprikapoeder en de velderwtjes toe draai het vuur lager en laat alles in ongeveer 5 minuten garen.
Proef en breng op smaak met zout en/of peper.
Duw nu met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes.
Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn.
Je eet het natuurlijk met brood!

Dit is ook een leuk gerecht om restjes groenten in te verwerken.

Ook lekker

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...

Vegetarische Cassoulet

Vegetarische Cassoulet

Vegetarische CassouletDe bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.Super makkelijk en alles in één panWij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te...

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...