Huevos a la Flamenco

Flamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.
Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.
Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht met eieren.
Wel iets steviger door de aardappelen die erin gebruikt worden.
Daarom goed vullend als lunch of makkelijke maaltijd.

Ingredienten

– olijfolie
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 2 paprika’s
– 2 grote aardappelen
– 100 gr sperziebonen
– 8 grote tomaten
– 70 gr velderwtjes (diepvries)
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel paprikapoeder
– 1 eetl tomatenpuree
– 1 maggiblokje (omdat we geen chorizo gebruiken)
– zout, peper naar smaak
– 4 eieren

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ca. 10 minuten, niet helemaal gaar. Laat afkoelen en snijd in grove stukken.
Kook de sperziebonen ook even ca. 5 minuten. Laat ook afkoelen.
Snijd de uien in halve ringen, snipper de knoflook.
Snijd de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de aardappelen tot ze mooi bruin zien.
Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg nu paprika toe en bak ca. 5 minuten tot paprika wat zachter wordt.
Doe nu de tomaten, tomatenpuree, gewoon en gerookt paprikapoeder en de velderwtjes toe draai het vuur lager en laat alles in ongeveer 5 minuten garen.
Proef en breng op smaak met zout en/of peper.
Duw nu met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes.
Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn.
Je eet het natuurlijk met brood!

Dit is ook een leuk gerecht om restjes groenten in te verwerken.

Ook lekker

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Remouladesaus

Remouladesaus

RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...