Huevos a la Flamenco

Flamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.
Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.
Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht met eieren.
Wel iets steviger door de aardappelen die erin gebruikt worden.
Daarom goed vullend als lunch of makkelijke maaltijd.

Ingredienten

– olijfolie
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 2 paprika’s
– 2 grote aardappelen
– 100 gr sperziebonen
– 8 grote tomaten
– 70 gr velderwtjes (diepvries)
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel paprikapoeder
– 1 eetl tomatenpuree
– 1 maggiblokje (omdat we geen chorizo gebruiken)
– zout, peper naar smaak
– 4 eieren

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ca. 10 minuten, niet helemaal gaar. Laat afkoelen en snijd in grove stukken.
Kook de sperziebonen ook even ca. 5 minuten. Laat ook afkoelen.
Snijd de uien in halve ringen, snipper de knoflook.
Snijd de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de aardappelen tot ze mooi bruin zien.
Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg nu paprika toe en bak ca. 5 minuten tot paprika wat zachter wordt.
Doe nu de tomaten, tomatenpuree, gewoon en gerookt paprikapoeder en de velderwtjes toe draai het vuur lager en laat alles in ongeveer 5 minuten garen.
Proef en breng op smaak met zout en/of peper.
Duw nu met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes.
Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn.
Je eet het natuurlijk met brood!

Dit is ook een leuk gerecht om restjes groenten in te verwerken.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Babi Pangangsaus

Babi Pangangsaus

Babi PangangsausIk kwam dit recept tegen op internet n.a.v. het nieuwe Chin. Ind. Rest. kookboek van Danny Lee e.a.De saus smaakt echt heel erg lekker, je proeft heel goed het fruit en gember.Echte babi pangangsaus als van de Chinees, of eigenlijk nog lekkerder.Wij...