Huevos a la Flamenco

Flamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.
Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.
Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht met eieren.
Wel iets steviger door de aardappelen die erin gebruikt worden.
Daarom goed vullend als lunch of makkelijke maaltijd.

Ingredienten

– olijfolie
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 2 paprika’s
– 2 grote aardappelen
– 100 gr sperziebonen
– 8 grote tomaten
– 70 gr velderwtjes (diepvries)
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel paprikapoeder
– 1 eetl tomatenpuree
– 1 maggiblokje (omdat we geen chorizo gebruiken)
– zout, peper naar smaak
– 4 eieren

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ca. 10 minuten, niet helemaal gaar. Laat afkoelen en snijd in grove stukken.
Kook de sperziebonen ook even ca. 5 minuten. Laat ook afkoelen.
Snijd de uien in halve ringen, snipper de knoflook.
Snijd de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de aardappelen tot ze mooi bruin zien.
Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg nu paprika toe en bak ca. 5 minuten tot paprika wat zachter wordt.
Doe nu de tomaten, tomatenpuree, gewoon en gerookt paprikapoeder en de velderwtjes toe draai het vuur lager en laat alles in ongeveer 5 minuten garen.
Proef en breng op smaak met zout en/of peper.
Duw nu met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes.
Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn.
Je eet het natuurlijk met brood!

Dit is ook een leuk gerecht om restjes groenten in te verwerken.

Ook lekker

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Babi Pangangsaus

Babi Pangangsaus

Babi PangangsausIk kwam dit recept tegen op internet n.a.v. het nieuwe Chin. Ind. Rest. kookboek van Danny Lee e.a.De saus smaakt echt heel erg lekker, je proeft heel goed het fruit en gember.Echte babi pangangsaus als van de Chinees, of eigenlijk nog lekkerder.Wij...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...