Choriatiki of Griekse boerensalade

De alombekende Griekse boerensalade, wie kent het niet?
Op internet en in kookboeken kun je tientallen recepten vinden.
De ingredienten zijn bijna vaak dezelfde: tomaat, komkommer, courgette, rode ui, olijven en fetakaas. Sommige voegen ook sla of paprika toe.
Voor diegene die het nog nooit gemaakt hebben: volgt hier ons recept.

Ingredienten

– 6 lekkere rijpe tomaten
– 1 komkommer
– 1 kleine courgette
– 1 kleine rode ui
– ca. 20 kalamata olijven
– 150 gr fetakaas

Voor de dressing:
– 4 eetl olijfolie
– 1 eetl witte wijnazijn
– 2 teen knoflook, geperst
– 2 theel oregano
– 1 theel mosterd
– zout/peper naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in parten.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes.
Snijd de ui in halve ringen.
Snijd de fetakaas in blokjes.
Meng voor de dressing alle ingredienten met elkaar.

Meng alle ingredienten met de dressing in een grote schaal en strooi er tot slot de olijven over.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...