Zomerse salade met aardbeien

Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade.

Ingredienten

– 150 gr spinazieblaadjes
– 2 flinke handen basillicumblaadjes
– 250 gr aardbeien
– 3 eetl balsamicoazijn
– 2 eetl olijfolie
– zout/verse peper
– 150 gr verse geitenkaas
– eventueel geroosterde pompoenpitten of pijnboompitten

Bereidingswijze

Maak de aardbeien schoon, snijd ze doormidden of in kwarten. Meng ze met 2 eetl balsamicoazijn en laat ze even marineren.
Klop van de resterende balsamicoazijn en olie een dressing, breng op smaak met verse peper en beetje zout.
Was de spinazie en basillicumblaadjes, droog ze en meng met de dressing.
Verdeel de blaadjes over 1 of 4 schaal(tjes). Verdeel er de aardbeien en verkruimelde geitenkaas over. Draai er nog wat verse peper over.
Tot slot kun je er nog wat geroosterde pitten over strooien.

Ook lekker

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Komkommer zoetzuur

Komkommers zoetzuur Wij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat. Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine. Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden. Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet....

Tomatenrisotto

TomatenrisottoEen echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...