Zomerse salade met aardbeien

Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade.

Ingredienten

– 150 gr spinazieblaadjes
– 2 flinke handen basillicumblaadjes
– 250 gr aardbeien
– 3 eetl balsamicoazijn
– 2 eetl olijfolie
– zout/verse peper
– 150 gr verse geitenkaas
– eventueel geroosterde pompoenpitten of pijnboompitten

Bereidingswijze

Maak de aardbeien schoon, snijd ze doormidden of in kwarten. Meng ze met 2 eetl balsamicoazijn en laat ze even marineren.
Klop van de resterende balsamicoazijn en olie een dressing, breng op smaak met verse peper en beetje zout.
Was de spinazie en basillicumblaadjes, droog ze en meng met de dressing.
Verdeel de blaadjes over 1 of 4 schaal(tjes). Verdeel er de aardbeien en verkruimelde geitenkaas over. Draai er nog wat verse peper over.
Tot slot kun je er nog wat geroosterde pitten over strooien.

Ook lekker

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...