Zomerse salade met aardbeien

Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade.

Ingredienten

– 150 gr spinazieblaadjes
– 2 flinke handen basillicumblaadjes
– 250 gr aardbeien
– 3 eetl balsamicoazijn
– 2 eetl olijfolie
– zout/verse peper
– 150 gr verse geitenkaas
– eventueel geroosterde pompoenpitten of pijnboompitten

Bereidingswijze

Maak de aardbeien schoon, snijd ze doormidden of in kwarten. Meng ze met 2 eetl balsamicoazijn en laat ze even marineren.
Klop van de resterende balsamicoazijn en olie een dressing, breng op smaak met verse peper en beetje zout.
Was de spinazie en basillicumblaadjes, droog ze en meng met de dressing.
Verdeel de blaadjes over 1 of 4 schaal(tjes). Verdeel er de aardbeien en verkruimelde geitenkaas over. Draai er nog wat verse peper over.
Tot slot kun je er nog wat geroosterde pitten over strooien.

Ook lekker

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...

Meloensalade

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...

Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzarella

Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzarella

Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzerella Een heerlijk stamppotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of...