Koolsalade of Coleslaw

Dit is nu echt een salade die iedereen lust. Super eenvoudig, maar o zo lekker.
Coleslaw is een combinatie van witte kool en wortel met een dressing op basis van mayonaise.
Je vindt in de vele coleslaw-recepten die er zijn, veel variaties in toevoegingen: ui, appel, rozijnen etc. Wij vinden al die toevoegingen echt niet nodig.
Wat wel essentieel is voor de lekkerste coleslaw is melk en karnemelk in de dressing.

Ingredienten

– 400 gr witte kool (of indien niet te verkrijgen zoals in ons kleine dorp, voldoet een spitskool ook)
– 2 winterpenen

voor de dressing:
– 120 ml mayonaise
– 60 ml melk
– 60 ml karnemelk
– 2 el citroensap
– 1 eetl suiker
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de witte kool heel fijn. (om de kool zachter te maken kun je deze met zout bestrooien en een uurtje laten staan, wel daarna goed afspoelen en drogen) (spitskool is al iets zachter van huis uit, dus dat hoeft dan niet)
Snijd de wortel julienne of rasp de wortel.
Meng voor de dressing alle ingredienten. Proef, voeg indien gewenst nog wat meer citroensap toe.
Meng de kool, peen en dressing in een grote kom en zet afgedekt een paar uur in de koelkast. Je kunt de coleslaw ook heel goed een dag eerder maken.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...