Griekse courgettekoekjes

Kolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.
Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.
Komt goed uit nu de courgette-oogst is gestart.
Deze koekjes smaken het lekkerst als ze net uit de pan komen, goed warm met een lepel koude tzatziki!

Ingredienten

Dit is voor ca. 12 koekjes
– 400 gr courgette
– 3 bosuitjes
– 2 eetl peterselie, fijngeknipt
– 2 eetl oregano, fijngeknipt
– 150 gr fetakaas
– 2 eieren
– 70 gr bloem
– 1 theel bakpoeder
– versgemalen peper
– olijfolie om te bakken

Voor de tzatziki, zie het recept op onze site.

Bereidingswijze

Maak eerst de tzatziki, dan kan deze lekker koud worden in de koelkast.
Rasp de courgette en laat deze uitlekken in een zeef, druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de courgette.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Prak de feta fijn in een kom en meng met alle ingrediënten.
Proef of je nog iets zout wilt toevoegen, feta is vaak al hartig genoeg.
Verhit olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en schep 4 porties in de pan.
Bak de koekjes ca. 3-4 minuten aan iedere kant tot ze mooi bruin zijn.
Houdt ze warm, en bak de andere koekjes.

Lekker als voorafje, lunch of bijgerecht.

Ook lekker

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Meloensalade

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...

Paddenstoelenragout met zwarte knoflook

Paddenstoelenragout met zwarte knoflook

Paddenstoelenragout met zwarte knoflookZwarte knoflook?Ja, inderdaad zwarte knoflook. Tegenwoordig te koop in verschillende supermarkten.Het is witte knoflook die in 30 a 40 dagen in een oven, op lage temperatuur wordt gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen...