Griekse courgettekoekjes

Kolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.
Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.
Komt goed uit nu de courgette-oogst is gestart.
Deze koekjes smaken het lekkerst als ze net uit de pan komen, goed warm met een lepel koude tzatziki!

Ingredienten

Dit is voor ca. 12 koekjes
– 400 gr courgette
– 3 bosuitjes
– 2 eetl peterselie, fijngeknipt
– 2 eetl oregano, fijngeknipt
– 150 gr fetakaas
– 2 eieren
– 70 gr bloem
– 1 theel bakpoeder
– versgemalen peper
– olijfolie om te bakken

Voor de tzatziki, zie het recept op onze site.

Bereidingswijze

Maak eerst de tzatziki, dan kan deze lekker koud worden in de koelkast.
Rasp de courgette en laat deze uitlekken in een zeef, druk met een lepel zo veel mogelijk vocht uit de courgette.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Prak de feta fijn in een kom en meng met alle ingrediënten.
Proef of je nog iets zout wilt toevoegen, feta is vaak al hartig genoeg.
Verhit olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en schep 4 porties in de pan.
Bak de koekjes ca. 3-4 minuten aan iedere kant tot ze mooi bruin zijn.
Houdt ze warm, en bak de andere koekjes.

Lekker als voorafje, lunch of bijgerecht.

Ook lekker

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...