Yoghurtshake met aardbeien en groene thee

Veel aardbeien gepureerd met koude groene thee, gemengd met niet te veel yoghurt geeft een verrassende frisse shake. Een snufje kardemom maakt het helemaal af.
Heb je zin in een lekker fris tussendoortje dan zou ik deze zeker eens proberen.
Het recept is van Yvette van Boven.

Ingredienten

voor 4 glazen:
– 500 gr aardbeien
– 1 theezakje groene thee
– 250 ml dikke yoghurt
– ½ eetl kardemom
– event. 2 eetl vloeibare honing

Bereidingswijze

Trek van het theezakje 200 ml sterke thee en laat dit goed afkoelen.
Pureer de aardbeien met de thee in een blender.
Roer de yoghurt er met een lepel doorheen, zo blijft de yoghurt stevig.
Verdeel de yoghurt over 4 glazen en strooi er wat kardemom over.

Vind je de shake niet zoet genoeg kun je eventueel wat honing over de shake verdelen of wat honing toevoegen tijdens het pureren. Heb je zoete aardbeien hoeft dat zeker niet.

Koud is de shake het lekkerst.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...