Yoghurtshake met aardbeien en groene thee

Veel aardbeien gepureerd met koude groene thee, gemengd met niet te veel yoghurt geeft een verrassende frisse shake. Een snufje kardemom maakt het helemaal af.
Heb je zin in een lekker fris tussendoortje dan zou ik deze zeker eens proberen.
Het recept is van Yvette van Boven.

Ingredienten

voor 4 glazen:
– 500 gr aardbeien
– 1 theezakje groene thee
– 250 ml dikke yoghurt
– ½ eetl kardemom
– event. 2 eetl vloeibare honing

Bereidingswijze

Trek van het theezakje 200 ml sterke thee en laat dit goed afkoelen.
Pureer de aardbeien met de thee in een blender.
Roer de yoghurt er met een lepel doorheen, zo blijft de yoghurt stevig.
Verdeel de yoghurt over 4 glazen en strooi er wat kardemom over.

Vind je de shake niet zoet genoeg kun je eventueel wat honing over de shake verdelen of wat honing toevoegen tijdens het pureren. Heb je zoete aardbeien hoeft dat zeker niet.

Koud is de shake het lekkerst.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...