Yoghurtshake met aardbeien en groene thee

Veel aardbeien gepureerd met koude groene thee, gemengd met niet te veel yoghurt geeft een verrassende frisse shake. Een snufje kardemom maakt het helemaal af.
Heb je zin in een lekker fris tussendoortje dan zou ik deze zeker eens proberen.
Het recept is van Yvette van Boven.

Ingredienten

voor 4 glazen:
– 500 gr aardbeien
– 1 theezakje groene thee
– 250 ml dikke yoghurt (plantaardig)
– ½ eetl kardemom
– event. 2 eetl vloeibare honing

Bereidingswijze

Trek van het theezakje 200 ml sterke thee en laat dit goed afkoelen.
Pureer de aardbeien met de thee in een blender.
Roer de yoghurt er met een lepel doorheen, zo blijft de yoghurt stevig.
Verdeel de yoghurt over 4 glazen en strooi er wat kardemom over.

Vind je de shake niet zoet genoeg kun je eventueel wat honing over de shake verdelen of wat honing toevoegen tijdens het pureren. Heb je zoete aardbeien hoeft dat zeker niet.

Koud is de shake het lekkerst.

Ook lekker

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...