Meloensalade

Een feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade.
En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet!

Ingredienten

– 2 kleine of 1 grotere galiameloen
– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes (Albert Heijn)
– 75 gr veldsla
– 1 rode paprika
– 1 eetl citroensap
– 2 eetl amandelschaafsel
– cajunkruiden naar smaak
– 1 eetl olie

voor sausje:
– yoghurtmayonaise
– flink kerriepoeder
– zout/peper
– citroensap

Bereidingswijze

Snijd de gegrilde stukjes een keer door, bestrooi met cajunkruiden en bak ze nog even knapperig in een beetje olijfolie.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
Snijd de paprika in kleine stukjes.
Halveer de meloen, verwijder de pitten en steek zoveel mogelijk bolletjes eruit. Denk erom dat de schil heel blijft.
Meng de veldsla met citroensap, schep er dan de vegetarische stukjes, paprika en meloen door.
Roer voor het sausje de kerriepoeder door de yoghurtmayonaise en breng op smaak met een beetje citroensap en zout en peper.
Schep de salade in de meloenhelften. Schep het kerriesausje erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

Heb je een grotere galiameloen gebruikt, dan kun je de salade ook in een grote kom of 4 kleine schaaltjes opdienen. Maakt voor de smaak niets uit natuurlijk.

Ook lekker

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...

Preikoekjes

PreikoekjesEn voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...