Meloensalade

Een feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet!

Ingredienten

– 2 kleine of 1 grotere galiameloen
– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes
– 75 gr veldsla
– 1 rode paprika
– 1 eetl citroensap
– 2 eetl amandelschaafsel
– cajunkruiden naar smaak
– 1 eetl olie

voor sausje:
– yoghurtmayonaise
– flink kerriepoeder
– zout/peper
– citroensap

Bereidingswijze

Snijd de gegrilde stukjes een keer door, bestrooi met cajunkruiden en bak ze nog even knapperig in een beetje olijfolie. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Snijd de paprika in kleine stukjes. Halveer de meloen, verwijder de pitten en steek zoveel mogelijk bolletjes eruit. Denk erom dat de schil heel blijft. Meng de veldsla met citroensap, schep er dan de vegetarische stukjes, paprika en meloen door. Roer voor het sausje de kerriepoeder door de yoghurtmayonaise en breng op smaak met een beetje citroensap en zout en peper. Schep de salade in de meloenhelften. Schep het kerriesausje erover en bestrooi met het amandelschaafsel. Heb je een grotere galiameloen gebruikt, dan kun je de salade ook in een grote kom of 4 kleine schaaltjes opdienen. Maakt voor de smaak niets uit natuurlijk.

Ook lekker

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...

Cowboy Caviar

Cowboy Caviar

Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...