Meloensalade

Een feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade.
En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet!

Ingredienten

– 2 kleine of 1 grotere galiameloen
– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes
– 75 gr veldsla
– 1 rode paprika
– 1 eetl citroensap
– 2 eetl amandelschaafsel
– cajunkruiden naar smaak
– 1 eetl olie

voor sausje:
– yoghurtmayonaise
– flink kerriepoeder
– zout/peper
– citroensap

Bereidingswijze

Snijd de gegrilde stukjes een keer door, bestrooi met cajunkruiden en bak ze nog even knapperig in een beetje olijfolie.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
Snijd de paprika in kleine stukjes.
Halveer de meloen, verwijder de pitten en steek zoveel mogelijk bolletjes eruit. Denk erom dat de schil heel blijft.
Meng de veldsla met citroensap, schep er dan de vegetarische stukjes, paprika en meloen door.
Roer voor het sausje de kerriepoeder door de yoghurtmayonaise en breng op smaak met een beetje citroensap en zout en peper.
Schep de salade in de meloenhelften. Schep het kerriesausje erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

Heb je een grotere galiameloen gebruikt, dan kun je de salade ook in een grote kom of 4 kleine schaaltjes opdienen. Maakt voor de smaak niets uit natuurlijk.

Ook lekker

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granen

Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...