Panzanella

Een traditionele Toscaanse broodsalade. Bedoeld om oud brood op te maken.
Een heerlijke combinatie van rijpe tomaten, brood, rode ui, kappertjes en basilicum.
Echt heel lekker. Doet het ook heel goed als lunchgerecht.

Ingredienten

– 1 Ciabatta of restant boerenbrood
– 600 gr rijpe tomaten
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 3 eetl kappertjes
– handvol verse basilicum
– zeezout/peper
– 2 eetl witte wijnazijn
– olijfolie

Bereidingswijze

Zorg dat je oud brood hebt, snijd het in dikke plakken en gril het brood in de oven. Laat het afkoelen en scheur het grof in stukken.
Snijd de tomaten ook in grove stukken, ongeveer evengroot als het brood. Schep de tomaten in een vergiet boven een kom en bestrooi met zeezout en verse peper. Laat ± 20 minuut het vocht uit de tomaten trekken.
Meng het opgevangen tomatenvocht met de olijfolie, witte wijnazijn en uitgeperst teentje knoflook tot een dressing.
Snijd de rode ui in heel dunne plakjes.
Meng alle ingredienten en de dressing met elkaar.
Het brood voegen wij pas vlak voor opdienen toe.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...