Panzanella
Een heerlijke combinatie van rijpe tomaten, brood, rode ui, kappertjes en basilicum.
Echt heel lekker. Doet het ook heel goed als lunchgerecht.
Ingredienten
– 600 gr rijpe tomaten
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 3 eetl kappertjes
– handvol verse basilicum
– zeezout/peper
– 2 eetl witte wijnazijn
– olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de tomaten ook in grove stukken, ongeveer evengroot als het brood. Schep de tomaten in een vergiet boven een kom en bestrooi met zeezout en verse peper. Laat ± 20 minuut het vocht uit de tomaten trekken.
Meng het opgevangen tomatenvocht met de olijfolie, witte wijnazijn en uitgeperst teentje knoflook tot een dressing.
Snijd de rode ui in heel dunne plakjes.
Meng alle ingredienten en de dressing met elkaar.
Het brood voegen wij pas vlak voor opdienen toe.
Ook lekker
Krieltjessalade met romige dressing
Krieltjessalade met romige dressingZomer, picknick, barbecue, buiten eten, makkelijke maaltijd.Een aardappelsalade past er altijd bij.Deze keer hebben we krieltjes gecombineerd met een romige dressing.Ingredienten– 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil– 2...
Broccolitaart met geitenkaas
Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...
Krieltjessalade met boontjes en tomaat
Krieltjessalade met boontjes en tomaatAardappelsalades, altijd goed, lekker als lunch of lichte maaltijd.'s Zomers een fijn bijgerecht bij de BBQ.Op onze site staan er al meerdere, kijk maar eens.Vandaag voegen we deze versie met boontjes en tomaatjes...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...
Pulled oesterzwammen
Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...