Panzanella

Een traditionele Toscaanse broodsalade. Bedoeld om oud brood op te maken.
Een heerlijke combinatie van rijpe tomaten, brood, rode ui, kappertjes en basilicum.
Echt heel lekker. Doet het ook heel goed als lunchgerecht.

Ingredienten

– 1 Ciabatta of restant boerenbrood
– 600 gr rijpe tomaten
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 3 eetl kappertjes
– handvol verse basilicum
– zeezout/peper
– 2 eetl witte wijnazijn
– olijfolie

Bereidingswijze

Zorg dat je oud brood hebt, snijd het in dikke plakken en gril het brood in de oven. Laat het afkoelen en scheur het grof in stukken.
Snijd de tomaten ook in grove stukken, ongeveer evengroot als het brood. Schep de tomaten in een vergiet boven een kom en bestrooi met zeezout en verse peper. Laat ± 20 minuut het vocht uit de tomaten trekken.
Meng het opgevangen tomatenvocht met de olijfolie, witte wijnazijn en uitgeperst teentje knoflook tot een dressing.
Snijd de rode ui in heel dunne plakjes.
Meng alle ingredienten en de dressing met elkaar.
Het brood voegen wij pas vlak voor opdienen toe.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...