Panzanella

Een traditionele Toscaanse broodsalade. Bedoeld om oud brood op te maken.
Een heerlijke combinatie van rijpe tomaten, brood, rode ui, kappertjes en basilicum.
Echt heel lekker. Doet het ook heel goed als lunchgerecht.

Ingredienten

– 1 Ciabatta of restant boerenbrood
– 600 gr rijpe tomaten
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 3 eetl kappertjes
– handvol verse basilicum
– zeezout/peper
– 2 eetl witte wijnazijn
– olijfolie

Bereidingswijze

Zorg dat je oud brood hebt, snijd het in dikke plakken en gril het brood in de oven. Laat het afkoelen en scheur het grof in stukken.
Snijd de tomaten ook in grove stukken, ongeveer evengroot als het brood. Schep de tomaten in een vergiet boven een kom en bestrooi met zeezout en verse peper. Laat ± 20 minuut het vocht uit de tomaten trekken.
Meng het opgevangen tomatenvocht met de olijfolie, witte wijnazijn en uitgeperst teentje knoflook tot een dressing.
Snijd de rode ui in heel dunne plakjes.
Meng alle ingredienten en de dressing met elkaar.
Het brood voegen wij pas vlak voor opdienen toe.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...