Salade met tortellini
De ideale salade voor een makkelijke maaltijd,
Of als je met warme dagen maar 10 minuten in de keuken wilt staan.
Of als je lekker buiten wilt eten, op het strand bijvoorbeeld.
Deze salade is goed vullend door de tortellini.
Ingredienten
Maaltijdsalade voor 2 personen
– 250 gr verse tortellini (wij gebruikte met vulling van tomaat en mozzarella)
– 100 gr veldsla of spinazie
– 200 gr kleine tomaatjes
– 2 eetl kappertjes
– 2 eetl pijnboompitjes
– 1 flinke hand Parmezaanse kaasflakes
– 1 eetl pesto <zie recept>
– olijfolie
Bereidingswijze
Kook de tortellini volgens de verpakking, meestal maar 3 minuten.
Giet af en laat afkoelen.
Snijd de tomaatjes in partjes.
Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan.
Meng in een schaal de tortellini, veldsla, tomatenpartjes, kappertjes en pijnboompitjes.
Verdun de pesto met olijfolie tot een dressing, meng door de salade.
En verdeel tot slot de kaasflakes over de salade.
Tip:
Meng de dressing niet te lang van te voren door de salade, om de veldsla of spinazie een beetje knapperig te houden.
Neem je de salade mee, naar strand bijvoorbeeld, neem de dressing dan apart mee in een potje.
Ook lekker
Linzensalade met parelcouscous en biet
Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...
Koolsalade met appel en druiven
Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...