Salade met tortellini

 

De ideale salade voor een makkelijke maaltijd,
Of als je met warme dagen maar 10 minuten in de keuken wilt staan.
Of als je lekker buiten wilt eten, op het strand bijvoorbeeld.
Deze salade is goed vullend door de tortellini.

Ingredienten

Maaltijdsalade voor 2 personen
– 250 gr verse tortellini (wij gebruikte met vulling van tomaat en mozzarella)
– 100 gr veldsla of spinazie
– 200 gr kleine tomaatjes
– 2 eetl kappertjes
– 2 eetl pijnboompitjes
– 1 flinke hand Parmezaanse kaasflakes
– 1 eetl pesto <zie recept>
– olijfolie

Bereidingswijze

Kook de tortellini volgens de verpakking, meestal maar 3 minuten.
Giet af en laat afkoelen.
Snijd de tomaatjes in partjes.
Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan.
Meng in een schaal de tortellini, veldsla, tomatenpartjes, kappertjes en pijnboompitjes.
Verdun de pesto met olijfolie tot een dressing, meng door de salade.
En verdeel tot slot de kaasflakes over de salade.

Tip:
Meng de dressing niet te lang van te voren door de salade, om de veldsla of spinazie een beetje knapperig te houden.
Neem je de salade mee, naar strand bijvoorbeeld, neem de dressing dan apart mee in een potje.

Ook lekker

Griekse Tortellini salade

Griekse Tortellini salade

Griekse Tortellini saladeNog even de zomer op tafel.De ingrediënten van een Griekse salade smaken altijd en zijn nu nog volop verkrijgbaar.Eerder combineerde wij het met orzo, Griekse Orzo salade.Deze keer met tortellini, een heerlijke zomerse...

Orzoslade met geroosterde paprika en boontjes

Orzoslade met geroosterde paprika en boontjes

Orzoslade met geroosterde paprika en boontjesJa hoor, weer een orzoslade.We krijgen er geen genoeg van, als lunch altijd lekker, maar met warm weer als maaltijd ook ideaal.Weer met verse boontjes, want die plukken we nog steeds in de tuin.Deze keer gecombineerd met...

Orzosalade met boontjes en pesto

Orzosalade met boontjes en pesto

Orzosalade met boontjes en pestoEerder plaatsten we al een Griekse orzosalade en Orzosalade caprese.Deze met boontjes, tomaatjes en pesto is ook weer erg lekker, voeg nog feta kaas toe, en je hebt een maaltijdsalade. Wij plukken de boontjes vers in de tuin, maar op...

Krieltjessalade met romige dressing

Krieltjessalade met romige dressing

Krieltjessalade met romige dressingZomer, picknick, barbecue, buiten eten, makkelijke maaltijd.Een aardappelsalade past er altijd bij.Deze keer hebben we krieltjes gecombineerd met een romige dressing.Ingredienten– 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil– 2...

Italiaanse salade met kappertjesdressing

Italiaanse salade met kappertjesdressing

Italiaanse salade met kappertjesdressingSimpele salade met olijven, tomaatjes en mozzarella.Met een frisse dressing van kappertjes.Ingredientenlekkere sla, little gem, jonge bladsla of rucola– 200 gr kleine tomaatjes– 300 gr mini mozzarella– 150 gr lekkere olijven...

Krieltjessalade met boontjes en tomaat

Krieltjessalade met boontjes en tomaat

Krieltjessalade met boontjes en tomaatAardappelsalades, altijd goed, lekker als lunch of lichte maaltijd.'s Zomers een fijn bijgerecht bij de BBQ.Op onze site staan er al meerdere, kijk maar eens.Vandaag voegen we deze versie met boontjes en tomaatjes...

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...