Salade van tomaat en appel

Nazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.
Daar genieten we dan ook dagelijks van.
In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie geworden!

Ingredienten

– 250 gr tomaatjes
– 1 kleine appel (fris, niet zoet)
– 1 klein rood uitje
– handvol verse basilicumblaadjes
– 1 eetl appel- of witte wijnazijn
– 3 eetl olijfolie
– zeezout/peper

Bereidingswijze

Halveer de tomaatjes, of snijd in kwarten indien iets groter.
Snijd de appel in reepjes, schillen is niet nodig.
Snipper het rode uitje.
Scheur de basilicumblaadjes grof.
Meng de azijn en olijfolie tot een dressing, breng op smaak met zout en peper.
Meng de tomaat, appel, uitje en dressing, strooi tot slot de basilicum erover.

Goede rijpe tomaatjes zijn vrij zoet van smaak, dus deze salade behoeft echt geen zoetje in de dressing.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...