Vegan carpaccio van tomaat

Een super zomers voorafje:
Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.

Ingredienten

4 personen
– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten
– veldsla, jonge bladsla of rucola
– 2 eetl. kappertjes
– 2 eetl verse oreganoblaadjes
– 1 eetl citroensap
– 2 eetl olijfolie
– zout/peper, naar smaak

Bereidingswijze

Verdeel de sla over bordjes.
Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op de sla.
Strooi naar smaak wat zout en peper over de tomaatplakjes.
Hak de kappertjes en oreganoblaadjes fijn en meng deze in een kommetje met citroensap en olie.
Verdeel de dressing over de tomaat.
Garneer nog met een extra takje oregano.

Ook lekker

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...