Salade Niçoise met artisjok

Er zijn weer volop nieuwe aardappelen!
Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.
En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.
Dus vandaag een grote salade Niçoise.
Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er in.

Ingredienten

– 1 teen knoflook
– 1 krop sla of botersla
– 400 gr vastkokende aardappelen
– 400 gr sperziebonen
– 4 tomaten
– 1 rode ui
– 3 hardgekookte eieren
– verse peper
– 2 eetl zwarte olijven
– 2 eetl kappertjes
– 1 pot gemarineerde artisjokharten

Voor de dressing:
– 6 eetl olijfolie
– 2 eetl azijn
– 1 theel mosterd
– 2 tn knoflook, geperst
– 2 theel oregano
– zout en peper

Bereidingswijze

Neem een grote lage schaal, en wrijf deze in met een doorgesneden teen knoflook.
Was en droog de sla.
Boen de aardappelen, snijd in parten en kook beetgaar.
Kook de sperziebonen beetgaar en laat uitlekken.
Snijd de tomaten in parten, snijd de rode ui in halve ringen en snijd de eieren in parten.
Drapeer de sla in de schaal en daar op alle ingrediënten in volgorde van ingrediëntenlijstje .
Meng de dressing, breng op smaak met zout/peper en verdeel over de salade.

Ook lekker

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...