Rucolastampotje met tomaatjes en mozzerella

Een heerlijk stampotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of snijbiet.

Ingredienten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 250 gr kleine tomaatjes
– 1 etl olijfolie
– 250 gr rucola
– 1 bol mozzarella
– 11/2 dl melk
– 50 gr pijnboompitjes
– 1 eetl balsamico-azijn
– 50 gr geraspte kaas
– zout/peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ± 20 minuut gaar.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de tomaatjes in zijn geheel op een laag vuur in een paar minuut rondom.
Rooster de pijnboompitjes.
Was de rucola en snijd grof in repen. Snijd de mazzarella in blokjes.
Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze fijn en meng met de verwarmde melk, de balsamico-azijn en de geraspte kaas.
Roer er dan de rucola door, breng op smaak met zout/peper.
Warm alles nog even goed door en meng er dan de mozzarella en tomaatjes door.
Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.

Ook lekker

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...

Zomerse smoothies met yoghurt

Zomerse smoothies met yoghurtEr is op dit moment zoveel lekker fruit te verkrijgen.En al die mooie kleurtjes roze, rood, paars.Dat nodigt uit om mee aan de gang te gaan.We maken simpele smoothies met yoghurt, sinaasappelsap en fruit, we gebruiken per 2 glazen een...

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...