Rucolastampotje met tomaatjes en mozzerella

Een heerlijk stampotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of snijbiet.

Ingredienten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 250 gr kleine tomaatjes
– 1 etl olijfolie
– 250 gr rucola
– 1 bol mozzarella
– 11/2 dl melk
– 50 gr pijnboompitjes
– 1 eetl balsamico-azijn
– 50 gr geraspte kaas
– zout/peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ± 20 minuut gaar.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de tomaatjes in zijn geheel op een laag vuur in een paar minuut rondom.
Rooster de pijnboompitjes.
Was de rucola en snijd grof in repen. Snijd de mazzarella in blokjes.
Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze fijn en meng met de verwarmde melk, de balsamico-azijn en de geraspte kaas.
Roer er dan de rucola door, breng op smaak met zout/peper.
Warm alles nog even goed door en meng er dan de mozzarella en tomaatjes door.
Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.

Ook lekker

Komkommer zoetzuur

Komkommers zoetzuur Wij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat. Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine. Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden. Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet....

Tomatenrisotto

TomatenrisottoEen echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...