Rucolastampotje met tomaatjes en mozzerella

Een heerlijk stampotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of snijbiet.

Ingredienten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 250 gr kleine tomaatjes
– 1 etl olijfolie
– 250 gr rucola
– 1 bol mozzarella
– 11/2 dl melk
– 50 gr pijnboompitjes
– 1 eetl balsamico-azijn
– 50 gr geraspte kaas
– zout/peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ± 20 minuut gaar.
Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de tomaatjes in zijn geheel op een laag vuur in een paar minuut rondom.
Rooster de pijnboompitjes.
Was de rucola en snijd grof in repen. Snijd de mazzarella in blokjes.
Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze fijn en meng met de verwarmde melk, de balsamico-azijn en de geraspte kaas.
Roer er dan de rucola door, breng op smaak met zout/peper.
Warm alles nog even goed door en meng er dan de mozzarella en tomaatjes door.
Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.

Ook lekker

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Komkommer zoetzuur

Komkommers zoetzuur Wij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat. Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine. Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden. Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet....

Tomatenrisotto

TomatenrisottoEen echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...