Tagliatella met ratatoille
Een pastagerecht met veel zomerse groenten en Mediterraanse smaken.
Daar wordt je weer blij van op een regenachtige dag!
Ingredienten
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 rode paprika
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– kleine (tros)tomaatjes
– scheut rode wijn
– zout/peper
– olijfolie
– balsamico azijn
Voor de tomatensaus:
– olijfolie
– 1 ui
– 4 teen knoflook
– 500 gr rijpe tomaten
– 1 handvol tijm, oregano en basilicum
– 1 theel suiker
– zout/peper
Bereidingswijze
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een scheut olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe, laat al roerende wat zachter worden. Pureer met staafmixer.
Voeg de kruiden, suiker, snuf zout en verse peper toe.
Laat de saus ca 30 min. zachtjes pruttelen.
Snijd de rode ui in smalle partjes, snipper de knoflook, snijd de aubergine en courgette in plakken en daarna in kwarten en snijd de paprika in repen.
Verwarm 2 eetl olijfolie en fruit de ui en knoflook op niet te hoog vuur.
Voeg de paprika toe, roerbak paar minuten mee, voeg dan de aubergine toe en roerbak een paar minuten, voeg tot slot de courgette toe en bak ook een paar minuten mee. Als laatste voeg je de tomaatjes toe, roer voorzichtig zodat de tomaatjes heel blijven.
Draai de vlam nu lager en voeg de rode wijn toe.
Breng alles op smaak met zout, verse peper en 2 eetl balsamico azijn.
Meng tot slot de tomatensaus door de groenten.
Ondertussen kook je natuurlijk de tagliatella.
Vlak voor serveren verkruimel je geitenkaas of mozzarella over de ratatouille.
Ook lekker
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...