Tagliatella met ratatoille

De zomer op je bord.
Een pastagerecht met veel zomerse groenten en Mediterraanse smaken.
Daar wordt je weer blij van op een regenachtige dag!

Ingredienten

– ca. 400 gr pasta
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 rode paprika
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– kleine (tros)tomaatjes
– scheut rode wijn
– zout/peper
– olijfolie
– balsamico azijn

Voor de tomatensaus:
– olijfolie
– 1 ui
– 4 teen knoflook
– 500 gr rijpe tomaten
– 1 handvol tijm, oregano en basilicum
– 1 theel suiker
– zout/peper

Bereidingswijze

Maak eerst de tomatensaus:
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een scheut olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe, laat al roerende wat zachter worden. Pureer met staafmixer.
Voeg de kruiden, suiker, snuf zout en verse peper toe.
Laat de saus ca 30 min. zachtjes pruttelen.

Snijd de rode ui in smalle partjes, snipper de knoflook, snijd de aubergine en courgette in plakken en daarna in kwarten en snijd de paprika in repen.
Verwarm 2 eetl olijfolie en fruit de ui en knoflook op niet te hoog vuur.
Voeg de paprika toe, roerbak paar minuten mee, voeg dan de aubergine toe en roerbak een paar minuten, voeg tot slot de courgette toe en bak ook een paar minuten mee. Als laatste voeg je de tomaatjes toe, roer voorzichtig zodat de tomaatjes heel blijven.
Draai de vlam nu lager en voeg de rode wijn toe.
Breng alles op smaak met zout, verse peper en 2 eetl balsamico azijn.
Meng tot slot de tomatensaus door de groenten.

Ondertussen kook je natuurlijk de tagliatella.
Vlak voor serveren verkruimel je geitenkaas of mozzarella over de ratatouille.

Ook lekker

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...