Shakshuka Spaanse stijl

Vroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.
Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.
Uien, paprika’s en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.
Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren toegevoegd.
En zie daar: Shakshuka Spaanse stijl.

Ingredienten

– olijfolie
– 2 uien
– 2 paprika’s
– 1 rood pepertje
– 4 grote rijpe tomaten
– 1 eetl tijmblaadjes
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel paprikapoeder
– zout naar smaak
– 4 eieren
– 2 eetl peterselie

Bereidingswijze

Snijd de uien in halve ringen, verwijder de zaadjes van het rode pepertje en snijd in reepjes, snijd de paprika’s in brede repen en de tomaten in grove stukken.
doe een scheut olijfolie in een grote koekenpan en verwarm.
Bak de uien een paar minuten tot ze gaan bruinen.
Voeg het pepertje, tijm en paprika toe en bak ca. 5 minuten tot paprika wat zachter wordt.
Doe nu de tomaten, gewoon en gerookt paprikapoeder en zout erbij, draai het vuur lager en laat alles ongeveer 5 minuten pruttelen.
Proef en breng op smaak met zout.
Duw nu met een lepel holtes in het mengsel en breek de eieren in de holtes.
Strooi een beetje zout boven de eieren en laat alles op een laag vuur staan tot de eieren bijna gaar zijn.
Bestrooi tot slot met peterselie.
Je eet het natuurlijk met lekker knapperig brood!

Ook lekker

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Broodje pittige kip

Broodje pittige kip

Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...