Salade Caprese

De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent.
Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie.
Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen.
Erg lekker en in een paar minuten klaar!

Ingredienten

– 100 gr. veldsla
– ca. 500 gr. rijpe tomaten
– 1 bol buffelmozzarella
– flinke hand basillicumblaadjes
– peper
– 1 eetl. pesto zie recept:
– 3 eetl. mayonaise

Bereidingswijze

Was en droog de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes. Leg op een schaal.
Snijd de tomaten in partjes en verdeel over de veldsla.
Verdeel de mozzarella en de basillicumblaadjes erover.
Maal er verse peper over.
Meng de pesto en mayonaise en serveer er apart bij.

Nog een handje geroosterde pijnboompitjes over de salade is ook erg lekker.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...