Salade Caprese

De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent.
Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie.
Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen.
Erg lekker en in een paar minuten klaar!

Ingredienten

– 100 gr. veldsla
– ca. 500 gr. rijpe tomaten
– 1 bol buffelmozzarella
– flinke hand basillicumblaadjes
– peper
– 1 eetl. pesto zie recept:
– 3 eetl. mayonaise

Bereidingswijze

Was en droog de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes. Leg op een schaal.
Snijd de tomaten in partjes en verdeel over de veldsla.
Verdeel de mozzarella en de basillicumblaadjes erover.
Maal er verse peper over.
Meng de pesto en mayonaise en serveer er apart bij.

Nog een handje geroosterde pijnboompitjes over de salade is ook erg lekker.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...