Salade Caprese

De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent.
Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie.
Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen.
Erg lekker en in een paar minuten klaar!

Ingredienten

– 100 gr. veldsla
– ca. 500 gr. rijpe tomaten
– 1 bol buffelmozzarella
– flinke hand basillicumblaadjes
– peper
– 1 eetl. pesto zie recept:
– 3 eetl. mayonaise

Bereidingswijze

Was en droog de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes. Leg op een schaal.
Snijd de tomaten in partjes en verdeel over de veldsla.
Verdeel de mozzarella en de basillicumblaadjes erover.
Maal er verse peper over.
Meng de pesto en mayonaise en serveer er apart bij.

Nog een handje geroosterde pijnboompitjes over de salade is ook erg lekker.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Salade Niçoise met artisjok

Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...