Salade Caprese

De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent.
Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie.
Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen.
Erg lekker en in een paar minuten klaar!

Ingredienten

– 100 gr. veldsla
– ca. 500 gr. rijpe tomaten
– 1 bol buffelmozzarella
– flinke hand basillicumblaadjes
– peper
– 1 eetl. pesto zie recept:
– 3 eetl. mayonaise

Bereidingswijze

Was en droog de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes. Leg op een schaal.
Snijd de tomaten in partjes en verdeel over de veldsla.
Verdeel de mozzarella en de basillicumblaadjes erover.
Maal er verse peper over.
Meng de pesto en mayonaise en serveer er apart bij.

Nog een handje geroosterde pijnboompitjes over de salade is ook erg lekker.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...