Salade Caprese

De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent.
Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie.
Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen.
Erg lekker en in een paar minuten klaar!

Ingredienten

– 100 gr. veldsla
– ca. 500 gr. rijpe tomaten
– 1 bol buffelmozzarella
– flinke hand basillicumblaadjes
– peper
– 1 eetl. pesto zie recept:
– 3 eetl. mayonaise

Bereidingswijze

Was en droog de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes. Leg op een schaal.
Snijd de tomaten in partjes en verdeel over de veldsla.
Verdeel de mozzarella en de basillicumblaadjes erover.
Maal er verse peper over.
Meng de pesto en mayonaise en serveer er apart bij.

Nog een handje geroosterde pijnboompitjes over de salade is ook erg lekker.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...