Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Eenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt!

Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.
Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar 6%! (minder dan 5 aardbeien per liter yoghurt)
Daar zitten voor de smaak wel aroma’s in.
Daar zitten voor de kleur wel kleurstoffen in.
Daar zitten wel heel veel toegevoegde suikers in, soms wel tot 20% (5 suikerklontjes per 150 gram)

Dus bij deze het recept van Oma voor de lekkerste aardbeienyoghurt.

Ingredienten

voldoende voor 4 grote porties.
– 400 gr. verse aardbeien
– 400 gr. yoghurt, Griekse yoghurt, skyr, kwark of wat je wilt.
– eventueel wat honing of agavesiroop

Bereidingswijze

Houdt wat mooie aardbeien achter voor garnering.
Prak de aardbeien fijn met een vork of grove pureestamper. Als je liever wat stukjes aardbei in je yoghurt wilt, prak dan niet te fijn.
Meng met je yoghurt of kwark.
Vindt je het niet zoet genoeg voeg je nog wat honing of agavesiroop toe.
En klaar!

Maak de yoghurt ruim van te voren en laat in de koelkast lekker koud worden.

Ook lekker

Slush van rode bessen

Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...

Clafoutis met rabarber

Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...