Frittata met courgette

Frittata di zucchine.
Een Italiaanse omelet met plakjes courgette, munt, peterselie en parmezaanse kaas.
Zowel warm, lauw als koud smaakt de frittata heel lekker.

Ingredienten

– 2 kleine courgettes
– 1 teen knoflook, geperst
– 6 eieren
– ½ bosje peterselie
– paar blaadjes munt
– 50 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snijd/schaaf de courgette in dunne plakjes of repen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de plakjes courgette met knoflook. Keer de plakjes om, zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden.
Meng in een grote kom de losgeklopte eieren, de kaas en de fijngesneden peterselie en munt, breng op smaak met zout en peper. Roer er de gefruite plakjes courgette door.
Verhit weer een scheutje olie en schenk het mengsel in de pan. Bak de frittata aan de onderzijde mooi bruin.
Keer de frittata met behulp van een groot deksel om en bak de andere zijde ook mooi bruin.

Ook lekker

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...