Frittata met courgette

Frittata di zucchine.
Een Italiaanse omelet met plakjes courgette, munt, peterselie en parmezaanse kaas.
Zowel warm, lauw als koud smaakt de frittata heel lekker.

Ingredienten

– 2 kleine courgettes
– 1 teen knoflook, geperst
– 6 eieren
– ½ bosje peterselie
– paar blaadjes munt
– 50 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snijd/schaaf de courgette in dunne plakjes of repen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de plakjes courgette met knoflook. Keer de plakjes om, zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden.
Meng in een grote kom de losgeklopte eieren, de kaas en de fijngesneden peterselie en munt, breng op smaak met zout en peper. Roer er de gefruite plakjes courgette door.
Verhit weer een scheutje olie en schenk het mengsel in de pan. Bak de frittata aan de onderzijde mooi bruin.
Keer de frittata met behulp van een groot deksel om en bak de andere zijde ook mooi bruin.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...