Frittata met courgette

Frittata di zucchine.
Een Italiaanse omelet met plakjes courgette, munt, peterselie en parmezaanse kaas.
Zowel warm, lauw als koud smaakt de frittata heel lekker.

Ingredienten

– 2 kleine courgettes
– 1 teen knoflook, geperst
– 6 eieren
– ½ bosje peterselie
– paar blaadjes munt
– 50 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snijd/schaaf de courgette in dunne plakjes of repen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de plakjes courgette met knoflook. Keer de plakjes om, zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden.
Meng in een grote kom de losgeklopte eieren, de kaas en de fijngesneden peterselie en munt, breng op smaak met zout en peper. Roer er de gefruite plakjes courgette door.
Verhit weer een scheutje olie en schenk het mengsel in de pan. Bak de frittata aan de onderzijde mooi bruin.
Keer de frittata met behulp van een groot deksel om en bak de andere zijde ook mooi bruin.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...