Frittata met courgette

Frittata di zucchine.
Een Italiaanse omelet met plakjes courgette, munt, peterselie en parmezaanse kaas.
Zowel warm, lauw als koud smaakt de frittata heel lekker.

Ingredienten

– 2 kleine courgettes
– 1 teen knoflook, geperst
– 6 eieren
– ½ bosje peterselie
– paar blaadjes munt
– 50 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snijd/schaaf de courgette in dunne plakjes of repen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de plakjes courgette met knoflook. Keer de plakjes om, zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden.
Meng in een grote kom de losgeklopte eieren, de kaas en de fijngesneden peterselie en munt, breng op smaak met zout en peper. Roer er de gefruite plakjes courgette door.
Verhit weer een scheutje olie en schenk het mengsel in de pan. Bak de frittata aan de onderzijde mooi bruin.
Keer de frittata met behulp van een groot deksel om en bak de andere zijde ook mooi bruin.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...