Zomersalade met kersen

Fruit in een salade, wij houden ervan.
Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.
En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.
Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met meloen, zomerse salade met aardbeien, mango-avocado salade, rode biet met sinaasappel en salade met wilde perzik.
Maar nu dus een met kersen, avocado, komkommer en feta.

Ingredienten

– 75 gr veldsla
– 200 gr kersen
– 1 avocado
– 1/2 komkommer
– 100 gr fetakaas
– 3 eetl balsamicoazijn
– 2 eetl olijfolie
– handje basilicum blaadjes

Bereidingswijze

Ontpit en halveer de kersen.
Snijd de avocado in plakjes en de komkommer in halve plakjes.
Vermeng de veldsla, avocado en komkommer met elkaar.
Verdeel nu de kersen en fetakaas erover.
Meng de balsamico met de olijfolie en sprenkel dit over de salade.
Strooi er tot slot de basilicumblaadjes over.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...