Gyros van Jackfruit

Hebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?
Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.
Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of saus.
Daarom is het ideaal om als vleesvervanger te gebruiken. Bovendien bevat het veel vezels en vitamine C en B6.
Reden genoeg om ermee aan de gang te gaan.
Let er wel op dat je jonge Jackfruit gebruikt. De rijpe is geel en zoet en wordt verkocht op siroop.
We zijn begonnen met kruidige gyros van Jackfruit, en hebben gesmuld.

Ingredienten

– 4 pitabroodjes of wraps
– 2 blikken jonge Jackfruit a 565 gr. (wij gebruikte fairtrade)
– 15 gram gyroskruiden
– olijfolie
– sla
– 1/2 komkommer
– 2 tomaten
– 1/2 rode ui
– tzatziki zie ons recept:

Bereidingswijze

Spoel het Jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de harde puntjes van de stukjes af en snijd de stukjes in niet te kleine plakjes.
Meng de gyroskruiden door het Jackfruit en laat de kruiden 15 – 30 minuten intrekken.
Snijd ondertussen de komkommer in 1/2 plakjes, de tomaten in partjes, de ui in 1/2 ringen en was de sla.
Maak tzatziki volgens ons recept.
Bak de plakjes Jackfruit in een scheut olie in een koekenpan lekker bruin en knapperig.
Verwarm de broodjes of wraps in broodrooster of oven.
Alles klaar? Vullen maar!

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....