Vietnamese noedelsalade

Geen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.
Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.
Snel klaar en makkelijk.
Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten worden.

Ingredienten

– 250 gr noedels, alle soorten zijn geschikt
– 100 gr taugé
– 1 kleine peen
– 5 bosuitjes
– flinke hand basilicum
– flinke hand munt
– flinke hand koriander (of selderij als je niet van koriander houdt)
– 1 rood pepertje

Voor de dressing:
– 3 eetl sojasaus
– 3 eetl rijstazijn
– 3 eetl limoensap

Bereidingswijze

Bereid de noedels volgens de verpakking, spoel af en laat afkoelen.
Rasp de peen of wortel. Spoel de taugé af en laat uitlekken.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de kruiden grof of fijn, net wat je wilt.
Meng de noedels met de taugé, peen, bosui en kruiden.
Meng voor dressing de ingrediënten door elkaar, proef en voeg eventueel nog wat sojasaus toe.
Meng de dressing door de salade.

Vlak voor serveren garneer je de salade met mangostukjes en gebakken uitjes.

Je kunt door deze salade ook heel goed sugarsnaps, peultjes of komkommer bijvoorbeeld mengen.

Ook lekker

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...