One pot pasta Primavera

Het blijft super, one pot pasta’s.
Alle ingrediënten in één pan, 10 – 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.
Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.
Maar in ons dorp zijn geen groene asperges meer te vinden.
Dus heb ik ze vervangen door sperzieboontjes, ook erg lekker.
En dan kun je dus ook de hele zomer deze voorjaarspasta eten!

Ingredienten

– 300 gr pasta
– 1 kleine prei
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 500 gr broccoli
– 150 gr champignons
– 200 gr sperzieboontjes (of groene asperges)
– 200 gr diepvries tuinerwtjes
– 1 ui
– 200 ml (kook)room
– 800 ml water
– 2 bouillontabletten
– 1/2 theel chilivlokken
– hand verse peterselie
– vers gemalen peper
– 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes.
Snijd de prei in ringen.
Snijd de champignons in parten.
Snijd de broccoli in roosjes.
Snijd de puntjes van de boontjes.
Doe alle ingrediënten, behalve de tuinerwtjes en de kaas, in een ruime pan en breng aan de kook.
Laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg nu de bevroren tuinerwtjes toe en kook nog 2 minuten mee.
Na is bijna al het vocht opgenomen en heb je een heerlijk smeuïge pasta.
Roer nu de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta.

En strooi de andere helft van de kaas vlak over de pasta op het bord.

Ook lekker

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...