One pot pasta Primavera
Het blijft super, one pot pasta’s.
Alle ingrediënten in één pan, 10 – 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.
Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.
Maar in ons dorp zijn geen groene asperges meer te vinden.
Dus heb ik ze vervangen door sperzieboontjes, ook erg lekker.
En dan kun je dus ook de hele zomer deze voorjaarspasta eten!
Ingredienten
– 300 gr pasta
– 1 kleine prei
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 500 gr broccoli
– 150 gr champignons
– 200 gr sperzieboontjes (of groene asperges)
– 200 gr diepvries tuinerwtjes
– 1 ui
– 200 ml (kook)room
– 800 ml water
– 2 bouillontabletten
– 1/2 theel chilivlokken
– hand verse peterselie
– vers gemalen peper
– 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes.
Snijd de prei in ringen.
Snijd de champignons in parten.
Snijd de broccoli in roosjes.
Snijd de puntjes van de boontjes.
Doe alle ingrediënten, behalve de tuinerwtjes en de kaas, in een ruime pan en breng aan de kook.
Laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg nu de bevroren tuinerwtjes toe en kook nog 2 minuten mee.
Na is bijna al het vocht opgenomen en heb je een heerlijk smeuïge pasta.
Roer nu de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta.
En strooi de andere helft van de kaas vlak over de pasta op het bord.
Ook lekker
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...