One pot pasta Primavera

Het blijft super, one pot pasta’s.
Alle ingrediënten in één pan, 10 – 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.
Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.
Maar in ons dorp zijn geen groene asperges meer te vinden.
Dus heb ik ze vervangen door sperzieboontjes, ook erg lekker.
En dan kun je dus ook de hele zomer deze voorjaarspasta eten!

Ingredienten

– 300 gr pasta
– 1 kleine prei
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 500 gr broccoli
– 150 gr champignons
– 200 gr sperzieboontjes (of groene asperges)
– 200 gr diepvries tuinerwtjes
– 1 ui
– 200 ml (kook)room
– 800 ml water
– 2 bouillontabletten
– 1/2 theel chilivlokken
– hand verse peterselie
– vers gemalen peper
– 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes.
Snijd de prei in ringen.
Snijd de champignons in parten.
Snijd de broccoli in roosjes.
Snijd de puntjes van de boontjes.
Doe alle ingrediënten, behalve de tuinerwtjes en de kaas, in een ruime pan en breng aan de kook.
Laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg nu de bevroren tuinerwtjes toe en kook nog 2 minuten mee.
Na is bijna al het vocht opgenomen en heb je een heerlijk smeuïge pasta.
Roer nu de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta.

En strooi de andere helft van de kaas vlak over de pasta op het bord.

Ook lekker

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...

Supersnelle curry

Supersnelle curry

Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensaus

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensaus

Lasagne met linzen en romige paddenstoelensausHet eerste gerecht wat wij maakte uit het boek Veg van Jamie Oliver.Een goed vullende lasagne met een bolognesesaus van linzen en een romige saus.De bolognesesaus vonden wij wat vlak van smaak in combinatie met lasagne en...