One pot pasta Primavera

Het blijft super, one pot pasta’s.
Alle ingrediënten in één pan, 10 – 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.
Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.
Maar in ons dorp zijn geen groene asperges meer te vinden.
Dus heb ik ze vervangen door sperzieboontjes, ook erg lekker.
En dan kun je dus ook de hele zomer deze voorjaarspasta eten!

Ingredienten

– 300 gr pasta
– 1 kleine prei
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 500 gr broccoli
– 150 gr champignons
– 200 gr sperzieboontjes (of groene asperges)
– 200 gr diepvries tuinerwtjes
– 1 ui
– 200 ml (kook)room
– 800 ml water
– 2 bouillontabletten
– 1/2 theel chilivlokken
– hand verse peterselie
– vers gemalen peper
– 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes.
Snijd de prei in ringen.
Snijd de champignons in parten.
Snijd de broccoli in roosjes.
Snijd de puntjes van de boontjes.
Doe alle ingrediënten, behalve de tuinerwtjes en de kaas, in een ruime pan en breng aan de kook.
Laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg nu de bevroren tuinerwtjes toe en kook nog 2 minuten mee.
Na is bijna al het vocht opgenomen en heb je een heerlijk smeuïge pasta.
Roer nu de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta.

En strooi de andere helft van de kaas vlak over de pasta op het bord.

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....