Gegrilde courgette
Als je eens in de buurt bent, tip! Je kunt daar iets drinken en eten in een gezellige buitenomgeving.
Nu heb ik daar vorige week een heerlijk broodje met humus en gegrilde groenten gegeten.
Geinspireerd door dat broodje heb ik de laatste 2 courgettes uit de tuin in plakken gesneden en gegrild. De broodjes nagemaakt en met ricotta gevulde rolletjes gemaakt. Soepje erbij en je hebt een toplunch.
Ingredienten
voor de broodjes:
– courgette
– beetje olijfolie
– iets zout, verse peper
– humus, zie ons recept op de website
voor de rolletjes:
– courgette
– beetje olijfolie
– iets zout
– gedroogd oregano
– 250 ricotta
– zout/peper
– citroensap
– ca. 50 gr pijnboompitjes
– handje rucola
Bereidingswijze
Snijd de courgettes in de lengte met een kaasschaaf in plakken.
Bestrijk ze met een beetje olijfolie en gril ze in een grilpan tot ze mooie bruine streepjes hebben. Leg ze op een bord om af te koelen en strooi er wat zout en verse peper over.
Snijd een broodje (bijvoorbeeld volkorenbol of giabatta) door, beleg met een dikke laag humus en leg daar een paar plakken gegrilde courgette op.
Voor de rolletjes:
Gril de courgette als hierboven beschreven, bestrooi ze echter met wat zout en gedroogde oregano.
Meng de ricotta met iets zout, peper en citroensap naar smaak. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en meng door de ricotta.
Leg een plak gegrilde courgette voor je, leg aan einde van de plak wat rucolablaadjes schep daar een bergje ricotta op en rol de courgette op.
Heb je nog wat plakjes gegrilde courgette over:
Ook erg lekker met wat extra Italiaanse kruiden op bruschetta’s
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Aardappelkoekjes
AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...
Tabouleh zonder granen
Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...
Bruschetta met tomaat
Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...
Vegan carpaccio van tomaat
Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...
Daslookboter
DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...
Paddenstoelentapenade met walnoten
Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...
Portobello gevuld met knolselderij
Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...
Salade met gegrilde peer en brie
Salade met gegrilde peer en brieEcht een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.Een handje cranberry's erover en je salade is...