Gegrilde courgette

Vorige week waren wij bij Buurtboerderij Ons genoegen, aan de Spaarndammerdijk, Westerpark in Amsterdam. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers en medewerkers van De Regenboog Groep.(even googlen)
Als je eens in de buurt bent, tip! Je kunt daar iets drinken en eten in een gezellige buitenomgeving.
Nu heb ik daar vorige week een heerlijk broodje met humus en gegrilde groenten gegeten.
Geinspireerd door dat broodje heb ik de laatste 2 courgettes uit de tuin in plakken gesneden en gegrild. De broodjes nagemaakt en met ricotta gevulde rolletjes gemaakt. Soepje erbij en je hebt een toplunch.

Ingredienten

voor de broodjes:
– courgette
– beetje olijfolie
– iets zout, verse peper
– humus, zie ons recept op de website

voor de rolletjes:
– courgette
– beetje olijfolie
– iets zout
– gedroogd oregano
– 250 ricotta
– zout/peper
– citroensap
– ca. 50 gr pijnboompitjes
– handje rucola

Bereidingswijze

Voor de broodjes:
Snijd de courgettes in de lengte met een kaasschaaf in plakken.
Bestrijk ze met een beetje olijfolie en gril ze in een grilpan tot ze mooie bruine streepjes hebben. Leg ze op een bord om af te koelen en strooi er wat zout en verse peper over.
Snijd een broodje (bijvoorbeeld volkorenbol of giabatta) door, beleg met een dikke laag humus en leg daar een paar plakken gegrilde courgette op.

Voor de rolletjes:
Gril de courgette als hierboven beschreven, bestrooi ze echter met wat zout en gedroogde oregano.
Meng de ricotta met iets zout, peper en citroensap naar smaak. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en meng door de ricotta.
Leg een plak gegrilde courgette voor je, leg aan einde van de plak wat rucolablaadjes schep daar een bergje ricotta op en rol de courgette op.

Heb je nog wat plakjes gegrilde courgette over:
Ook erg lekker met wat extra Italiaanse kruiden op bruschetta’s

Ook lekker

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...