Macarponeroom met wijnbessen

Weer een super makkelijk dessert, maar o zo lekker.
Wij hebben een flinke Japanse wijnbes boordevol frisse rode vruchtjes.
Die mooie vruchtjes vragen gewoon om een simpel recept.
Door hun frisse smaak combineren ze heel goed met romige mascarpone.

Ingredienten

– 250 gr mascarpone
– 200 ml slagroom
– ca. 4 eetl suiker
– ca. 2 ons wijnbessen
– 1 eetl suiker

Bereidingswijze

Verwarm 1 ons wijnbessen met 1 eetl suiker in een pannetje, als de bessen goed warm worden kun je heel makkelijk fijnprakken. Klaar is je bessensausje. Laat afkoelen.
Klop de slagroom (niet te) stijf met de 4 eetl suiker.
Roer de mascarpone los en spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de bessensaus over 4 glazen of schaaltjes, schep daar de mascarponeroom op en verdeel tot slot de overgebleven wijnbessen.

Je kunt de wijnbessen ook heel goed vervangen door frambozen.
Frambozen zijn echter niet zo fris van smaak, dus dan zou ik de mascarponeroom iets frisser maken door wat citroensap toe te voegen.

Ook lekker

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvie

Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...