Rode bessen

Het is weer oogsttijd van de rode bessen. Onze struiken hangen helemaal vol met prachtige rijpe, rode bessen. We plukken schalen en vergieten vol! Helemaal niet erg.
Maar we moeten er wel iets mee doen: lekker in de yoghurt, bakken in een taart, we verwerken ze in smoothies en vriezen ze in voor nog meer smoothies.
Ja en als de vriezer dan een beetje vol begint te raken, dan maken we compote om ook in de winter nog te kunnen genieten van heerlijke rode bessen.

Ingredienten

Rode bessen en geleisuiker

Bereidingswijze

Zorg voor schone glazen potten, uit de vaatwasser is schoon genoeg.
Wij gebruiken geleisuiker speciaal (half zoet), 1 pak per 1250 gr bessen.
Breng de bessen met de geleisuiker voorzichtig (laat de bessen zo veel mogelijk heel) roerend aan de kook, laat 3 minuten doorkoken en schep direkt in de glazen potten. Vul ze zo vol mogelijk, draai de deksels er snel op en zet de potten voor 5 minuten op de kop.
Zo is de compote wel een jaar houdbaar.

Ook lekker

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...