Aardappelsalade met mosterddressing

Weer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!
Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.
Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote hoeveelheid maken.
Ideaal voor picknick en barbeque.
Deze versie is verrassend anders, iets pittig door de dressing met mosterd en lekker knapperig door bleekselderij en radijsjes.

Ingredienten

– 1 kg nieuwe aardappelen
– 2 stengels bleekselderij
– 2 eetl kappertjes
– ca. 5 radijsjes
– 1 kleine rode ui
– flinke bos bieslook

Voor de dressing:
– 100 ml Griekse yoghurt
– 100 ml mayonaise
– 2 eetl Dyon mosterd
– 2 teen knoflook, geperst
– 2 eetl citroensap
– 1 theel kurkuma
– zout/peper

Bereidingswijze

Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Gebruik eventueel minder mosterd als je iets minder pittig wilt.
Schil of boen de aardappelen en kook ze in 10-12 minuten bijna gaar. Giet af en laat goed afkoelen.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Knip de bieslook fijn. Snipper de rode ui.
Snijd de afgekoelde aardappelen in blokjes van ca. 2 cm.
Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar en schep er de dressing door.
Garneer de salade met extra bieslook en plakjes radijs.
Aardappelsalades zijn altijd het lekkerst als je ze ruim van te voren maak, dan trekken de smaken goed in. En bewaar de salade het liefst in de koeling.

Voor en vegan versie neem je plantaardige yoghurt en vegan mayonaise.

Ook lekker

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...

Tomaten-aardbeien salade

Tomaten-aardbeien salade

Tomaten-aardbeien saladeEen zomerse salade met tomaten, daarvan staan er al meerdere op onze site.En toch is deze weer helemaal anders van smaak.Lekkere tomaten, zoete aardbeien, pittig rood uitje en een frisse dressing.Basilicumblaadjes en pijnboompitjes maken het...

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...