Aardappelsalade met mosterddressing

Weer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!
Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.
Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote hoeveelheid maken.
Ideaal voor picknick en barbeque.
Deze versie is verrassend anders, iets pittig door de dressing met mosterd en lekker knapperig door bleekselderij en radijsjes.

Ingredienten

– 1 kg nieuwe aardappelen
– 2 stengels bleekselderij
– 2 eetl kappertjes
– ca. 5 radijsjes
– 1 kleine rode ui
– flinke bos bieslook

Voor de dressing:
– 100 ml Griekse yoghurt
– 100 ml mayonaise
– 2 eetl Dyon mosterd
– 2 teen knoflook, geperst
– 2 eetl citroensap
– 1 theel kurkuma
– zout/peper

Bereidingswijze

Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Gebruik eventueel minder mosterd als je iets minder pittig wilt.
Schil of boen de aardappelen en kook ze in 10-12 minuten bijna gaar. Giet af en laat goed afkoelen.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Knip de bieslook fijn. Snipper de rode ui.
Snijd de afgekoelde aardappelen in blokjes van ca. 2 cm.
Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar en schep er de dressing door.
Garneer de salade met extra bieslook en plakjes radijs.
Aardappelsalades zijn altijd het lekkerst als je ze ruim van te voren maak, dan trekken de smaken goed in. En bewaar de salade het liefst in de koeling.

Voor en vegan versie neem je plantaardige yoghurt en vegan mayonaise.

Ook lekker

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...