Griekse aardappelsalade

Een heel smakelijke salade van nieuwe aardappeltjes met komkommer, tomaat en fetakaas.
De dressing van Griekse yoghurt, citroen en dragon maakt het helemaal af.

Ingredienten

– 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil
– ½ komkommer
– 4 lekkere tomaten
– 2 stengels bleekselderij
– 150 gr fetakaas

Voor de dressing:
– 4 eetl Griekse yoghurt
– 2 eetl magere yoghurt
– 1 teen knoflook, geperst
– citroenrasp van 1 citroen
– 1 eetl verse dragon, fijngeknipt
– zout/peper

Bereidingswijze

Boen de aardappeltjes onder stromend water, halveer ze (iets grotere in 4-en) en kook ze in 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in de lengte door en daarna in halve plakjes.
Snijd de tomaten in partjes en de bleekselderij in smalle boogjes.
Snijd de fetakaas in kleine blokjes.
Meng de komkommer, tomaat, bleekselderij en kaas voorzichtig met de aardappeltjes.
Meng voor de dressing alle ingredienten en breng op smaak met zout en peper.

Ook lekker

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...

Champignon Spiesjes

Champignon Spiesjes Smakelijke spiesjes voor op de bbq. Een lekker en makkelijk bijgerechtje wat iedereen wel lust. We hebben de champignons gemarineerd in twee verschillende marinades. Beiden even lekker. En als het weer niet mee zit grill je ze net zo makkelijk...

BBQ-spiezen met Halloumi

BBQ-spiezen met Halloumi Deze smakelijke spiezen met groenten en halloumi lust iedereen wel. Niet alleen vegetariers maar ook vleeseters zullen blij verrast zijn. Halloumi is een stevige kaas, officieel afkomstig uti Cyprus. De kaas wordt meestal gemaakt van schapen-...