Griekse aardappelsalade

Een heel smakelijke salade van nieuwe aardappeltjes met komkommer, tomaat en fetakaas. De dressing van Griekse yoghurt, citroen en dragon maakt het helemaal af.

Ingredienten

– 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil – ½ komkommer – 4 lekkere tomaten – 2 stengels bleekselderij – 150 gr fetakaas Voor de dressing: – 4 eetl Griekse yoghurt – 2 eetl magere yoghurt – 1 teen knoflook, geperst – citroenrasp van 1 citroen – 1 eetl verse dragon, fijngeknipt – zout/peper

Bereidingswijze

Boen de aardappeltjes onder stromend water, halveer ze (iets grotere in 4-en) en kook ze in 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd de komkommer in de lengte door en daarna in halve plakjes. Snijd de tomaten in partjes en de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de fetakaas in kleine blokjes. Meng de komkommer, tomaat, bleekselderij en kaas voorzichtig met de aardappeltjes. Meng voor de dressing alle ingredienten en breng op smaak met zout en peper.

Ook lekker

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...