Tomatensalade met granaatappelpitjes

Met deze salade is het feest op tafel: het ziet er prachtig uit, en de smaak is heel verrassend: fris, zoet, licht pittig, het is alles.
Een salade om verliefd op te worden, deze tomatensalade uit het boek plenty-more van Ottolenghi.
Weinig werk, enorm resultaat!

Ingredienten

– 600 gr rijpe tomaten (Ottolenghi gebruikt 1 kg van verschillende soorten)
– 1 kleine rode paprika
– 1 kleine rode ui
– 1 teen knoflook
– ½ theel gemalen piment
– 2 theel wittewijnazijn
– 1½ eetl granaatappelmelasse (indien niet te krijgen: dikke balsamico-azijn of ahornsiroop)
– 60 ml olijfolie
– 1 granaatappel
– 1 eetl oreganoblaadjes

Bereidingswijze

Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes en snipper de ui.
Meng dit in een grote kom.
Meng voor de dressing de knoflook, piment, azijn, melasse, olijfolie en snuf zout goed door elkaar. Meng de dressing door de tomaten.
Verdeel het tomatenmengsel op een mooie grote schaal en strooi de granaatappelpitjes en de oreganoblaadjes erover.

Ook lekker

Groene salade met venkel en peultjes

Groene salade met venkel en peultjesSalades zijn altijd goed, het hele jaar door.Deze salade met venkel, peultjes en verse kruiden is er echt een voor het voorjaar.De dressing van lemon curd en yoghurt is verrassend fris.Ingredienten- 200 gr jonge spinazie, veldsla of...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...