Tomatensalade met granaatappelpitjes

Met deze salade is het feest op tafel: het ziet er prachtig uit, en de smaak is heel verrassend: fris, zoet, licht pittig, het is alles.
Een salade om verliefd op te worden, deze tomatensalade uit het boek plenty-more van Ottolenghi.
Weinig werk, enorm resultaat!

Ingredienten

– 600 gr rijpe tomaten (Ottolenghi gebruikt 1 kg van verschillende soorten)
– 1 kleine rode paprika
– 1 kleine rode ui
– 1 teen knoflook
– ½ theel gemalen piment
– 2 theel wittewijnazijn
– 1½ eetl granaatappelmelasse (indien niet te krijgen: dikke balsamico-azijn of ahornsiroop)
– 60 ml olijfolie
– 1 granaatappel
– 1 eetl oreganoblaadjes

Bereidingswijze

Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes en snipper de ui.
Meng dit in een grote kom.
Meng voor de dressing de knoflook, piment, azijn, melasse, olijfolie en snuf zout goed door elkaar. Meng de dressing door de tomaten.
Verdeel het tomatenmengsel op een mooie grote schaal en strooi de granaatappelpitjes en de oreganoblaadjes erover.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Zomersalade met kersen

Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...