Tomatensalade met granaatappelpitjes

Met deze salade is het feest op tafel: het ziet er prachtig uit, en de smaak is heel verrassend: fris, zoet, licht pittig, het is alles.
Een salade om verliefd op te worden, deze tomatensalade uit het boek plenty-more van Ottolenghi.
Weinig werk, enorm resultaat!

Ingredienten

– 600 gr rijpe tomaten (Ottolenghi gebruikt 1 kg van verschillende soorten)
– 1 kleine rode paprika
– 1 kleine rode ui
– 1 teen knoflook
– ½ theel gemalen piment
– 2 theel wittewijnazijn
– 1½ eetl granaatappelmelasse (indien niet te krijgen: dikke balsamico-azijn of ahornsiroop)
– 60 ml olijfolie
– 1 granaatappel
– 1 eetl oreganoblaadjes

Bereidingswijze

Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes en snipper de ui.
Meng dit in een grote kom.
Meng voor de dressing de knoflook, piment, azijn, melasse, olijfolie en snuf zout goed door elkaar. Meng de dressing door de tomaten.
Verdeel het tomatenmengsel op een mooie grote schaal en strooi de granaatappelpitjes en de oreganoblaadjes erover.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...