Komkommers zoetzuur

Wij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat.
Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine.
Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden.
Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet.
Daar hebben we iets op gevonden: we hebben ze lekker ingemaakt zoals we ook ieder jaar met courgettes doen. En lekker dat ze nu zijn!
Dus hebben jullie ook nog komkommers in je tuin of op balkon? Maak ze in. Dan heb je er de hele winter nog plezier van.

Ingredienten

– 1 kilo komkommers
– 1 ui
– 750 ml natuurazijn
– 225 gr suiker
– 3 theelepels kurkuma
– 5 theelepels mosterdzaad

Schone potten met deksel. Uit de vaatwasser is schoon genoeg, heb je die echter niet dan moet je de potten met soda goed schoonwassen.

Bereidingswijze

Snijd de komkommers in de lengte door en verwijder met een lepel de zaden.
Gebruik je andere komkommers (bijvoorbeeld uit de supermarkt) waar niet heel veel natte zaden in zitten, hoef je de zaden niet te verwijderen.
Schil en snijd de ui in halve ringen.
Meng in een grote pan de azijn met de suiker, kurkuma en mosterdzaad.
Breng aan de kook, voeg de ui toe en laat een paar minuten doorkoken.
Voeg de komkommer toe en laat nog 1 minuut doorkoken.

Schep direkt in de schone potten, vul helemaal tot de rand, draai de deksels erop en zet de potten ca. 5 minuten op de kop.
Laat 3 – 4 weken rusten voor consumptie.

 

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...