Komkommers zoetzuur

Wij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat.
Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine.
Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden.
Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet.
Daar hebben we iets op gevonden: we hebben ze lekker ingemaakt zoals we ook ieder jaar met courgettes doen. En lekker dat ze nu zijn!
Dus hebben jullie ook nog komkommers in je tuin of op balkon? Maak ze in. Dan heb je er de hele winter nog plezier van.

Ingredienten

– 1 kilo komkommers
– 1 ui
– 750 ml natuurazijn
– 225 gr suiker
– 3 theelepels kurkuma
– 5 theelepels mosterdzaad

Schone potten met deksel. Uit de vaatwasser is schoon genoeg, heb je die echter niet dan moet je de potten met soda goed schoonwassen.

Bereidingswijze

Snijd de komkommers in de lengte door en verwijder met een lepel de zaden.
Gebruik je andere komkommers (bijvoorbeeld uit de supermarkt) waar niet heel veel natte zaden in zitten, hoef je de zaden niet te verwijderen.
Schil en snijd de ui in halve ringen.
Meng in een grote pan de azijn met de suiker, kurkuma en mosterdzaad.
Breng aan de kook, voeg de ui toe en laat een paar minuten doorkoken.
Voeg de komkommer toe en laat nog 1 minuut doorkoken.

Schep direkt in de schone potten, vul helemaal tot de rand, draai de deksels erop en zet de potten ca. 5 minuten op de kop.
Laat 3 – 4 weken rusten voor consumptie.

 

Ook lekker

Pittige hutspot met prei

Pittige hutspot met prei Hutspot van alleen peen en uien vinden we altijd wat flauw van smaak. Maar deze pittige hutspot met nasikruiden en knapperige prei smaakt totaal anders, die lusten we wel vaker. De kruiden mengen we zelf, maar voor het gemak kun je ook een...

Champignon Spiesjes

Champignon Spiesjes Smakelijke spiesjes voor op de bbq. Een lekker en makkelijk bijgerechtje wat iedereen wel lust. We hebben de champignons gemarineerd in twee verschillende marinades. Beiden even lekker. En als het weer niet mee zit grill je ze net zo makkelijk...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...