Komkommers zoetzuur
Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine.
Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden.
Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet.
Daar hebben we iets op gevonden: we hebben ze lekker ingemaakt zoals we ook ieder jaar met courgettes doen. En lekker dat ze nu zijn!
Dus hebben jullie ook nog komkommers in je tuin of op balkon? Maak ze in. Dan heb je er de hele winter nog plezier van.
Ingredienten
– 1 ui
– 750 ml natuurazijn
– 225 gr suiker
– 3 theelepels kurkuma
– 5 theelepels mosterdzaad
Schone potten met deksel. Uit de vaatwasser is schoon genoeg, heb je die echter niet dan moet je de potten met soda goed schoonwassen.
Bereidingswijze
Gebruik je andere komkommers (bijvoorbeeld uit de supermarkt) waar niet heel veel natte zaden in zitten, hoef je de zaden niet te verwijderen.
Schil en snijd de ui in halve ringen.
Meng in een grote pan de azijn met de suiker, kurkuma en mosterdzaad.
Breng aan de kook, voeg de ui toe en laat een paar minuten doorkoken.
Voeg de komkommer toe en laat nog 1 minuut doorkoken.
Schep direkt in de schone potten, vul helemaal tot de rand, draai de deksels erop en zet de potten ca. 5 minuten op de kop.
Laat 3 – 4 weken rusten voor consumptie.
Ook lekker
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
Aardappel-preigratin
Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...
Vegetarische Cassoulet
Vegetarische CassouletDe bekende Franse boeren bonenstoof, maar dan zonder worst en eendenboutjes.Deze versie is net zo lekker, goed vullend en verwarmend.Super makkelijk en alles in één panWij hebben wel geroockte speckjes toegevoegd om de cassoulet lekker hartig te...
Pikante smashed patatoes
Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...