Zomerse smoothies met yoghurt

Er is op dit moment zoveel lekker fruit te verkrijgen.
En al die mooie kleurtjes roze, rood, paars.
Dat nodigt uit om mee aan de gang te gaan.
We maken simpele smoothies met yoghurt, sinaasappelsap en fruit, we gebruiken per 2 glazen een ander soort fruit waardoor we verschillende kleuren smoothies krijgen.
Lekker als ontbijt, tussendoortje of als nagerecht.

Ingredienten

Voor 2 heerlijke glazen
– 1 banaan
– 150 gr bessen of frambozen of kersen
– 150 ml yoghurt
– 100 ml vers sinaasappelsap

Bereidingswijze

Het kan niet eenvoudiger:
Doe eerst de banaan in de blender, voeg dan het fruit, yoghurt en sap toe en draaien maar.

Het lekkerst is om de bananen bevroren te gebruiken.
Tip: zodra bananen iets rijp beginnen te worden, leg ik ze gewoon in de vriezer, handig als voorraadje.

Ook lekker

Mango-ijs met kokosmelk

Mango-ijs met kokosmelk

Mango-ijs met kokosmelkMet deze tropische dagen maak je iedereen blij met een tropisch ijsje!Dit zelfgemaakte ijs met verse mango en kokosmelk is bovendien veganistisch.Het is heel makkelijk en supersnel gemaakt, een ijsmachine heb je niet nodig,Ingredienten– 400 gr...

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...