Zomerse smoothies met yoghurt

Er is op dit moment zoveel lekker fruit te verkrijgen.
En al die mooie kleurtjes roze, rood, paars.
Dat nodigt uit om mee aan de gang te gaan.
We maken simpele smoothies met yoghurt, sinaasappelsap en fruit, we gebruiken per 2 glazen een ander soort fruit waardoor we verschillende kleuren smoothies krijgen.
Lekker als ontbijt, tussendoortje of als nagerecht.

Ingredienten

Voor 2 heerlijke glazen
– 1 banaan
– 150 gr bessen of frambozen of kersen
– 150 ml yoghurt
– 100 ml vers sinaasappelsap

Bereidingswijze

Het kan niet eenvoudiger:
Doe eerst de banaan in de blender, voeg dan het fruit, yoghurt en sap toe en draaien maar.

Het lekkerst is om de bananen bevroren te gebruiken.
Tip: zodra bananen iets rijp beginnen te worden, leg ik ze gewoon in de vriezer, handig als voorraadje.

Ook lekker

Slush van rode bessen

Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...

Aardbeienyoghurt MET aardbeien

Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...

Geroosterde Rabarber

Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...