Mediterraanse plaattaart

Een goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.
Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.
Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.

Ingredienten

– 6 plakjes (diepvries) of een rol (koeling) bladerdeeg
– 200 gr crème fraîche
– ca. 4 eetl pesto
– 1/2 courgette
– 1 blik artisjokharten
– 1 kleine rode ui
– 2 (geroosterde) puntpaprika’s
– ca. 6 kleine tomaatjes
– zwarte olijven
– 2 eetl kappertjes
– Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg, indien diepvries, ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg 2 x 3 tegen elkaar aan, druk de naden goed dicht, of leg het bladerdeeg uit de koeling op het bakpapier, en sla rondom een randje van 1 cm terug.
Prik met een vork gaatjes in je bladerdeeg en bak 10 minuten in de oven voor een krokante bodem.
Neem uit de oven.
Roer de crème fraîche los met de pesto en verdeel dit over je bladerdeeg, laat het randje rondom vrij.
Snijd de (geroosterde) puntpaprika’s in repen, de courgette in halve plakjes, de ui in halve ringen, halveer de artisjokharten, halveer de kleine tomaatjes en ook de olijven.
verdeel alle groenten over het crème fraîche mengsel.
Verdeel tot slot de kappertjes en Provençaalse kruiden.
Bak de taart nog 15 minuten in de oven.

Koud is deze plaattaart ook heel geschikt om mee te nemen naar het strand of picknick.

Ook lekker

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...