Mediterraanse plaattaart

Een goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.
Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.
Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.

Ingredienten

– 6 plakjes (diepvries) of een rol (koeling) bladerdeeg
– 200 gr crème fraîche
– ca. 4 eetl pesto
– 1/2 courgette
– 1 blik artisjokharten
– 1 kleine rode ui
– 2 (geroosterde) puntpaprika’s
– ca. 6 kleine tomaatjes
– zwarte olijven
– 2 eetl kappertjes
– Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg, indien diepvries, ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg 2 x 3 tegen elkaar aan, druk de naden goed dicht, of leg het bladerdeeg uit de koeling op het bakpapier, en sla rondom een randje van 1 cm terug.
Prik met een vork gaatjes in je bladerdeeg en bak 10 minuten in de oven voor een krokante bodem.
Neem uit de oven.
Roer de crème fraîche los met de pesto en verdeel dit over je bladerdeeg, laat het randje rondom vrij.
Snijd de (geroosterde) puntpaprika’s in repen, de courgette in halve plakjes, de ui in halve ringen, halveer de artisjokharten, halveer de kleine tomaatjes en ook de olijven.
verdeel alle groenten over het crème fraîche mengsel.
Verdeel tot slot de kappertjes en Provençaalse kruiden.
Bak de taart nog 15 minuten in de oven.

Koud is deze plaattaart ook heel geschikt om mee te nemen naar het strand of picknick.

Ook lekker

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...

Meloensalade

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...

Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzarella

Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzarella

Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzerella Een heerlijk stamppotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of...