Plaattaart caprese

Pesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.
Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.
Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.
Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.

Ingredienten

– 6 plakjes (diepvries) of een rol (koeling) bladerdeeg
– 125 gr crème fraîche
– ca. 4 eetl pesto
– tomaatjes
– 1 bol buffel mozzarella
– 2 eetl pijnboompitjes
– handje basilicumblaadjes
– extra pesto

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg, indien diepvries, ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg 2 x 3 tegen elkaar aan, druk de naden goed dicht, of leg het bladerdeeg uit de koeling op het bakpapier, en sla rondom een randje van 1 cm terug.
Prik met een vork gaatjes in je bladerdeeg en bak 10 minuten in de oven voor een krokante bodem.
Neem uit de oven.
Roer de crème fraîche los met 4 eetl. pesto en verdeel dit over je bladerdeeg, laat het randje rondom vrij.
Verdeel de tomaatjes (halveer iets grotere) over het crème fraîche mengsel.
Verdeel de mozzarella tussen de tomaatjes.
Strooi de pijnboompitjes over de taart.
Bak de taart nog 15 minuten in de oven.
Verdeel als de taart uit de oven komt er nog wat pesto en de basilicumblaadjes over.

Ook lekker

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...