Plaattaart caprese

Pesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.
Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.
Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.
Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.

Ingredienten

– 6 plakjes (diepvries) of een rol (koeling) bladerdeeg
– 125 gr crème fraîche
– ca. 4 eetl pesto
– tomaatjes
– 1 bol buffel mozzarella
– 2 eetl pijnboompitjes
– handje basilicumblaadjes
– extra pesto

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg, indien diepvries, ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg 2 x 3 tegen elkaar aan, druk de naden goed dicht, of leg het bladerdeeg uit de koeling op het bakpapier, en sla rondom een randje van 1 cm terug.
Prik met een vork gaatjes in je bladerdeeg en bak 10 minuten in de oven voor een krokante bodem.
Neem uit de oven.
Roer de crème fraîche los met 4 eetl. pesto en verdeel dit over je bladerdeeg, laat het randje rondom vrij.
Verdeel de tomaatjes (halveer iets grotere) over het crème fraîche mengsel.
Verdeel de mozzarella tussen de tomaatjes.
Strooi de pijnboompitjes over de taart.
Bak de taart nog 15 minuten in de oven.
Verdeel als de taart uit de oven komt er nog wat pesto en de basilicumblaadjes over.

Ook lekker

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Spinaziepastei

Spinaziepastei

SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaat

Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...