Broodje caprese

Bij iedereen wel bekend.
Een heerlijk broodje, simpel maar door de verse ingredienten altijd lekker.
Als lunchbroodje of bij een picknick. Of met een kom soep op een warme zomeravond ook niet verkeerd.
Een recept kun je dit niet noemen, maar wel een lekkere tip.

Ingredienten

– lekkere broodjes
– pesto (zie recept op de website)
– tomaten
– rucola
– mozzarella, buffel
– pijnboompitjes (geroosterd)

Bereidingswijze

Maak eerst je pesto.
Halveer je broodjes, smeer pesto op de onderste helft.
Beleg met wat rucola, een paar plakken tomaat en een paar plakken mozzarella.
Verdeel nog wat pesto over de mozzarella en als je wilt wat geroosterde pijnboompitjes.
Smullen.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...