Broodje pittige kip

Als je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.
Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.
Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.
Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend lunchgerecht.

Ingredienten

– 1 pakje (160 gr) kipstuckjes van De Vegetarische Slager (vegan)
– ½ rode ui
– 1 rood pepertje
– ½ rode paprika
– 100 gr champignons
– 1 a 2 theel sambal
– 200 ml chilisaus
– gemengde sla
– scheutje vloeibare boter of olie
– lekker brood, 4 sneden

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd het pepertje in ringetjes en de paprika in kleine stukjes.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Snijd eventueel wat grote kipstuckjes iets kleiner.
Verwarm een scheutje boter of olie in een pan en bak de kipstuckjes op een vrij hoog vuur rondom bruin en knapperig.
Schep uit de pan en zet even apart.
Verwarm opnieuw een scheutje boter of olie in de pan en bak de ui en rode peper even aan.
Voeg de paprika en champignons toe en bak paar minuten mee, schep alles regelmatig om.
Voeg de sambal (naar smaak) en chilisaus toe, roer alles goed om op een lage vlam.
Als het geheel goed warm is voeg je tot slot de kipstuckjes toe.

Beleg het brood eerst met wat sla en daarop een flinke schep pittige kip.
Smullen maar!

Ook lekker

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...