Tom Kha Kai, Thaise soep

Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten.
Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt.
Maar dan wel een vegetarische versie.

Ingredienten

1 eetl. chilipasta
1 winterwortel in dunne reepjes gesneden
1 tomaat in kleine stukjes
2 oesterzwammen in repen
– 200 gr kastagnechampignons in plakjes
1 ui fijn gesneden
2 blik kokosmelk
2 stengels citroengras, onderkant flink kneusen of insnijden
2 rode chilipepers gesneden
3-4 cm laoswortel, in plakjes
2 bouillontabletten
1 eetl. sojasaus (of meer)
3 theel. gula djawa (of bruine of rietsuiker)
4 djeroek poeroet (lime leaves)

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk en 500 ml water en alle ingredienten aan de kook, laat ± 20 minuut trekken.
Breng op smaak met vers limoensap.

Naar eigen smaak kun je nog garneren in de kom met: koriander, tauge, sojasaus of geroosterde knoflook.

Ook lekker

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...