Tom Kha Kai, Thaise soep

Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten.
Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt.
Maar dan wel een vegetarische versie.

Ingredienten

1 eetl. chilipasta
1 winterwortel in dunne reepjes gesneden
1 tomaat in kleine stukjes
2 oesterzwammen in repen
– 200 gr kastanechampignons in plakjes
1 ui fijn gesneden
2 blik kokosmelk
2 stengels citroengras, onderkant flink kneusen of insnijden
2 rode chilipepers gesneden
3-4 cm laoswortel, in plakjes
2 bouillontabletten
1 eetl. vissaus (of meer)
3 theel. gula djawa (of bruine of rietsuiker)
4 djeroek poeroet (lime leaves)

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk met alle ingredienten aan de kook, laat ± 20 minuut trekken.
Breng op smaak met vers limoensap.

Naar eigen smaak kun je nog garneren in de kom met: koriander, tauge, vissaus of geroosterde knoflook.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...