Tom Kha Kai, Thaise soep

Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten.
Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt.
Maar dan wel een vegetarische versie.

Ingredienten

1 eetl. chilipasta
1 winterwortel in dunne reepjes gesneden
1 tomaat in kleine stukjes
2 oesterzwammen in repen
– 200 gr kastanechampignons in plakjes
1 ui fijn gesneden
2 blik kokosmelk
2 stengels citroengras, onderkant flink kneusen of insnijden
2 rode chilipepers gesneden
3-4 cm laoswortel, in plakjes
2 bouillontabletten
1 eetl. vissaus (of meer)
3 theel. gula djawa (of bruine of rietsuiker)
4 djeroek poeroet (lime leaves)

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk met alle ingredienten aan de kook, laat ± 20 minuut trekken.
Breng op smaak met vers limoensap.

Naar eigen smaak kun je nog garneren in de kom met: koriander, tauge, vissaus of geroosterde knoflook.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....