Tom Kha Kai, Thaise soep

Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie.

Ingredienten

1 eetl. chilipasta
1 winterwortel in dunne reepjes gesneden
1 tomaat in kleine stukjes
2 oesterzwammen in repen
– 200 gr kastanechampignons in plakjes
1 ui fijn gesneden
2 blik kokosmelk
2 stengels citroengras, onderkant flink kneusen of insnijden
2 rode chilipepers gesneden
3-4 cm laoswortel, in plakjes
2 bouillontabletten
1 eetl. sojasaus (of meer)
3 theel. gula djawa (of bruine of rietsuiker)
4 djeroek poeroet (lime leaves)

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk en 500 ml water en alle ingredienten aan de kook, laat ± 20 minuut trekken.
Breng op smaak met vers limoensap.

Naar eigen smaak kun je nog garneren in de kom met: koriander, tauge, sojasaus of geroosterde knoflook.

Ook lekker

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...